Osa 2
Keskusta - Lentävänniemi


Raitiotien länsiosan suunnittelu käynnissä

Raitiotieallianssi tekee parhaillaan raitiotien osan 2 (Pyynikintori – Lentävänniemi ja Lielahti) rakentamiseen tähtäävää suunnittelua. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020. Rakentaminen alkaisi tällöin päätöksen jälkeen vuosien 2020 ja 2021 vaihteessa ja raitioliikenne vuonna 2024. Tampereen kaupunginhallitus päätti 18.12.2017, että raitiotien osan 2 kehitysvaihe aloitetaan ja suunnitelmat tilataan Raitiotieallianssilta.

Raitiotie kulkee Sepänkatua Paasikivenkadulle ja Rantatieltä Hiedanrantaan. Sieltä linja jatkuu edelleen Federleynkadun ja Kehyskadun kautta Lielahdenkatua pitkin Halkoniemenkadulle, jossa Pyhällönpuistossa sijaitsee osan 2 päätepysäkki. Linjalla on 11 pysäkkiä ja raitiotien osalle 2 tulee yhteensä neljä sähkönsyöttöasemaa. Osana kehitysvaihetta suunnitellaan myös pistoraide Hiedanrannasta Lielahteen.

Suunnitteluvaiheen kartta 27.6. 2019


Tampereen raitiotie osa 2: Pyynikintori-Lentävänniemi

Tampereen raitiotien osan 2  (Pyynikintori-Lentävänniemi) suunnittelu etenee aikataulussa.

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi 5.3. 2019 Niemenrantaan sijoittuvat katusuunnitelmat Federleynkadulle, Niemenrannanaukiolle ja Kehyskadulle sekä kaupungin puoleiseen päähän  sijoittuvat suunnitelmat Sepänkadulle, Paasikivenkadulle ja Rantatielle.

  • Reitin pituus noin 8 km
  • Pysäkkejä 11
  • Sähkönsyöttöasemia 4
  • Valmis 2024