Osa 2
Keskusta - Lentävänniemi


Raitiotien länsiosan suunnittelu käynnissä

Raitiotieallianssi tekee parhaillaan raitiotien osan 2 (Pyynikintori – Lentävänniemi ja Lielahti) rakentamiseen tähtäävää suunnittelua.

Tampereen kaupunginhallitus päätti 20.4.2020 vaiheistuksen periaatteista osana kehitysvaihetta. Raitiotien rakentaminen keskustasta länteen voidaan toteuttaa kahdessa vaiheessa. Valtuuston päätettäväksi tuodaan lokakuussa 2020 raitiotien jatkaminen Pyyninkintorilta Lentävänniemeen siten, että rakentaminen alkaisi osuudella 2A Pyynikintorilta Santalahteen ja jatkuisi osuudella 2B Santalahdesta Lentävänniemeen, kun Näsijärven järvitäytön luvat ovat lainvoimaiset. Rakentaminen osalle 2A alkaisi tällöin päätöksen jälkeen vuosien 2020 ja 2021 vaihteessa.

Raitiotie osalla 2 kulkee Sepänkatua Paasikivenkadulle ja Rantatieltä Hiedanrantaan. Sieltä linja jatkuu edelleen Federleynkadun ja Kehyskadun kautta Lielahdenkatua pitkin Halkoniemenkadulle, jossa Pyhällönpuistossa sijaitsee osan 2 päätepysäkki. Linjalle on suunniteltu yhdeksän pysäkkiä ja raitiotien osalle 2 tulee yhteensä neljä sähkönsyöttöasemaa.

Tampereen kaupunginhallitus päätti 18.12.2017, että raitiotien osan 2 kehitysvaihe aloitetaan ja suunnitelmat tilataan Raitiotieallianssilta.Osana kehitysvaihetta suunnitellaan myös pistoraide Hiedanrannasta Lielahteen.

 

Suunnitteluvaiheen kartta 27.6. 2019


Tampereen raitiotie osa 2: Pyynikintori-Lentävänniemi

Tampereen raitiotien osan 2  (Pyynikintori-Lentävänniemi) suunnittelu etenee aikataulussa.

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi 5.3. 2019 Niemenrantaan sijoittuvat katusuunnitelmat Federleynkadulle, Niemenrannanaukiolle ja Kehyskadulle sekä kaupungin puoleiseen päähän  sijoittuvat suunnitelmat Sepänkadulle, Paasikivenkadulle ja Rantatielle.

  • Reitin pituus noin 8 km
  • Pysäkkejä 9
  • Sähkönsyöttöasemia 4
  • Valmis 2024