Lentävänniemessä, Niemenrannassa ja Hiedanrannassa liikennevalojen käyttöönottotestejä viikolla 32 – liikennevalot käytössä 8.–9. elokuuta

Raitiotieallianssi tekee liikennevalojen käyttöönottotestejä viikolla 32 Hiedanrannassa, Niemenrannassa ja Lentävänniemessä. Liikennevalot kytketään päälle jo maanantaina 5.8., mutta ne ovat käytössä vasta torstaina ja perjantaina 8.–9.8. Lisäksi perjantaina 9.8. raitio- ja ajoneuvoliikenteen valoja testataan autoilla sekä Tampereen Ratikan Kunnossapitoallianssin kalustolla.

Liikennevaloja testataan Hiedanrannassa Tehdaskartanonkadulla, Niemenrannassa Federleynkadulla ja Kehyskadulla, sekä Lentävänniemessä Lielahdenkadulla ja Halkoniemenkadulla. Valot ovat alkuviikon päällä, mutta eivät vielä käytössä, eli ne vilkuttavat keltaista. Torstaina ja perjantaina valot ovat käytössä, ja perjantaina niitä testataan päiväaikaan sekä raitiotiellä että ajoradalla. Myös jalankulkua ja pyöräilyä ohjaavat valot ovat torstaina ja perjantaina 8.–9.8. käytössä, ja silloin niiden opastusta noudatetaan normaalisti. Testien aikana liikennettä pysäytetään tarvittaessa hetkellisesti ja ohjataan liikenteenohjauksella.

Perjantain jälkeen liikennevalot kytketään pois päältä, ja seuraavan kerran valoja testataan raitiotieinfran koeajojen yhteydessä. Liikennevalot tulevat lopulliseen käyttöön myöhemmin.

Koeajoista sekä raitiotien käyttöönotosta sekä niihin liittyvistä liikennejärjestelyistä tiedotetaan erikseen syksyn aikana.