Santalahti

Santalahden rakennuslohkoon kuuluvat Sepänkatu, Paasikivenkatu, Rantatie, osa Paasikiventiestä sekä Näsisaaren alueen raitiotie siltoineen.

Tiedotteet Santalahden raitiotien etenemisestä

Alla neljä tuoreinta uutista koskien Santalahden raitiotietöitä. Aiempiin tiedotteisiin pääset Kaikki Santalahden tiedotteet -napista.

Santalahden liikennejärjestelyt

Lue liikennejärjestelyistä mm. Sepänkadun siltatöiden ja liikennekatkon aikana 3.5.2021 – 7-8/2022.

Rakentamisen eteneminen

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi rakentamisalueen Santalahdessa.

Santalahden raitiotien rakentamistyöt

Santalahdessa Paasikiventiellä ja Paasikivenkadulla sekä Rantatiellä on käytössä lopulliset liikennejärjestelyt.

Pirkankatu

Pirkankadun katurakennustyöt ja päällysrakennetyöt ovat valmistuneet.

Sepänkatu

Sepänkadun  katurakennustyöt ja raitiotietyöt ovat valmistuneet.

Paasikivenkatu

Paasikivenkadun raitiotietyöt ja katurakennustyöt ovat valmistuneet.

Paasikiventie

Paasikiventien ylittävän Rosenlewin raitiotiesillan taitorakennetyöt ovat valmiit ja syksyn aikana sillalla tehdään sepelirataa valmistelevia töitä sekä sillan valaistuksen asennuksia. Myös Paasikiventielle raitiotietöiden yhteydessä rakennetut lisäkaistat ovat valmistuneet ja ne saatiin käyttöön syyskuussa.

Loppuvuoden aikana Santalahdessa tehdään Näsisaaren painopenkereen purun lisäksi muita siltatöihin liittyviä maanrakennustöitä sekä kiveystöitä.

Rantatie

Rantatiellä raitiotietyöt ja katurakennustyöt ovat valmistuneet Pyynikintori-Santalahti-välillä. Rantatielle on rakennettu raitiotien lisäksi kaksi raitiopysäkkiä, Tikkutehdas ja Santalahti. Rantatielle on rakennettu myös uusi Paasikiventien ylittävä Santalahden rantasilta, joka avattiin jalankulun käyttöön vuoden 2021 joulukuussa. Sillalle on rakennettu hissiyhteys Pispalanharjun puolelle. Pispalanharjun puolelta esteetön kulku ja pyöräily-yhteys Rantatielle toteutuu syksyn 2023 aikana, alueelle suunnitellun aukion kautta. Aukio ja pyöräilyreitti toteutetaan Tampereen kaupungin toimesta.

Jalankulku Rantatien itäpäässä kulkee kadun eteläpuolella omalla väylällään ja pyöräily lopullisen tilanteen mukaisesti ajoradalla. Rantatien länsipäässä otettiin syyskuun lopulla käyttöön uusi jalankulku- ja pyöräväyläosuus, joka kulkee Rosenlewin sillan vierestä ja yhdistyy Paasikiventien eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylään. Pispalanharjun sivua kulkeva väliaikainen jalankulku- ja pyöräväylä on poistettu käytöstä, ja alue ennallistetaan syksyn aikana. Rantatien länsipäässä viimeistellään katurakentamistöitä syksyn aikana. Rantatien varrella jatkuu uusien kerrostalojen rakentaminen, joten Tampereen kaupunki viimeistelee loput Rantatien katutyöt myöhemmin.

Päivitetty 5.10.2023