Hiedanranta

Hiedarannan rakennuslohkoon kuuluvat Hiedanrannan keskusta ja Sellupuisto

Rakentamisalue

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi Hiedanrannan rakentamisalueen.

Hiedanrannan raitiotien rakentamistyöt

Hiedanrannassa kaikki alueen raidetyöt valmistuvat loppusyksyn aikana. Kaikkiaan Hiedanrantaan rakennetaan raitiotierataa noin 1,5 kilometriä. Syyskuun lopulla sepelirataosuuksilla tehtiin raiteen tuentaa, jolla rata asemoitiin oikeaan asemaansa.

Raitiopysäkkialueiden rakentaminen on kesän ja alkusyksyn aikana edennyt suunnitellusti tulevalla Hiedanrannan vaihtopysäkillä, Tehtaan pysäkillä sekä Sellupuistossa sijaitsevalla Niemen kartanon pysäkillä. Parhaillaan pysäkeillä tehdään kiviasennuksia, ja kiveystöitä jatketaan myös Nottbeckinaukiolla ja Tehdaskartanonkadun alueella. Tehdaskartanonkadulla autoliikenne on rata-alueen kohdalla siirretty lopulliseen sijaintiinsa, mutta jalankulkijoille ja pyöräilijöille on käytössä työnaikainen kiertoreitti tehtaan eteläpuolella.

Sellupuiston sähkönsyöttöasema on valmistunut ja loppuvuonna Hiedanrannassa on tavoitteena aloittaa myös raitiotien sähköratatyöt, eli sähköratapylväiden varustelu ja ratajohdon asennukset. Lisäksi asennetaan radan teknisiä järjestelmiä. Myös Hiedanrannan sähkönsyöttöasemalla on käynnissä kojeistoasennukset. Sellupuistossa tehdään kesällä valmistuneen Ollinojansillan alapuolisia maanrakennustöitä. Ollinojansilta yhdistää puiston itä- ja länsipuolet siten, että sillan päällä kulkee raitiotien lisäksi eroteltu jalankulku- ja pyöräilyväylä. Sillan alle tulee murskepintainen puistokäytävä jalankululle ja pyöräilylle. Lisäksi sillan alle rakennetaan tässä vaiheessa uoma itse Ollinojalle, pieneläinpolku sekä luontopolku. Ollinojansillasta tulee yli 30 metriä pitkä ja leveyttä sillä on enimmillään noin 9 metriä.

Näsisaaren länsipuolella Hiedanrannassa tehdään loppuvuoden aikana saareen johtavien Hiedansiltojen muotti- ja raudoitustöitä sekä syksyn mittaan myös valutöitä. 

Hiedanrannan alueella on raitiotien rakentamisen lisäksi käynnissä Hiedanrannan Kehitys Oy:n aliurakoitsijoiden toteuttamia kunnallistekniikan ja katualueen rakentamistöitä, joihin liittyen Hiedanrannan alueen jalankulku- ja pyöräväyliin tulee loppusyksyn aikana muutoksia. Hiedanrannan tulevan raitio- ja bussiliikenteen vaihtopysäkin osalta Tampereen kaupunki rakentaa erillistyönä pysäkkiin liittyvät katuyhteydet sekä jalankulku- ja pyöräväylät. Hiedanrannan alueen toiminnoista ja alueen kehittymisestä kertovat Tampereen kaupunki ja Hiedanrannan Kehitys Oy

Päivitetty 5.10.2023