Hiedanranta

Hiedarannan rakennuslohkoon kuuluvat Hiedanrannan keskusta ja Sellupuisto

Tiedotteet Hiedanrannan raitiotien etenemisestä

Alla neljä tuoreinta uutista koskien Hiedanrannan raitiotietöitä. Aiempiin tiedotteisiin pääset Kaikki Hiedanrannan tiedotteet -napista.

Hiedanrannan liikennejärjestelyt

Tarkista ajantasaiset liikennejärjestelyt opaskartoista raitiotien rakentamisen aikana.

Rakentamisalue

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi Hiedanrannan rakentamisalueen.

Hiedanrannan raitiotien rakentamistyöt

Hiedanrannassa suurin osa alueen raidetöistä valmistui loppusyksyllä 2023. Syyskuun lopulla sepelirataosuuksilla tehtiin raiteen tuentaa, jolla rata asemoitiin oikeaan asemaansa.  Kevään ja kesän kuluessa jatketaan ratatöiden viimeistelyä ja valetaan viimeiset kiintoraidelaatat. Kaikkiaan Hiedanrantaan rakennetaan raitiotierataa noin 1,5 kilometriä.

Hiedanrannassa on läpi talven tehty sähköratatöitä, jotka etenevät parhaillaan kohti Näsijärven rantaa. Sähkörata-asennukset Hiedanrannassa valmistuvat kevään aikana. Keväällä tehdään myös kaapelireittejä sekä aloitetaan kiveystöitä, jotka jatkuvat kesän ajan. Kiveyksiä tehdään muun muassa Nottbeckinaukiolla sekä pysäkkilaitureilla. Loppukesän töitä ovat ajoratojen sekä jalankulku- ja pyöräväylien asfaltoinnit, radan multaukset, nurmiradan kylvöt sekä radan reunalle tulevien perennamattojen asennukset. Tarkoitus on, että kaikki työt Raitiotieallianssin osalta valmistuvat syyskuuhun mennessä.

Sellupuistoon on rakennettu Ollinojansilta, joka yhdistää puiston itä- ja länsipuolet siten, että sillan päällä kulkee raitiotien lisäksi eroteltu jalankulku- ja pyöräilyväylä. Sillan alle tulee murskepintainen puistokäytävä jalankululle ja pyöräilylle. Lisäksi sillan alle on rakennettu uoma itse Ollinojalle, pieneläinpolku sekä luontopolku. Ollinojansillasta tulee yli 30 metriä pitkä ja leveyttä sillä on enimmillään noin 9 metriä.

Tehdaskartanonkadulla autoliikenne on rata-alueen kohdalla jo lopullisella sijainnillaan. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on käytössä työnaikainen kiertoreitti tehtaan eteläpuolella, joka jää paikoilleen myös raitiotietöiden valmistumisen jälkeen, sillä Hiedanrannan alueella on raitiotien rakentamisen lisäksi käynnissä Hiedanrannan Kehitys Oy:n aliurakoitsijoiden toteuttamia kunnallistekniikan ja katualueen rakentamistöitä. Niihin liittyen myös Hiedanraitti avattiin jalankulun ja pyöräilijöiden käyttöön viime vuoden lopulla, ja aiemmin jalankulku- ja pyöräilyreittinä toiminut vanha ratasilta puretaan kevään aikana Tampereen kaupungin toimesta. Hiedanrannan tulevan raitio- ja bussiliikenteen vaihtopysäkin osalta Tampereen kaupunki rakentaa erillistyönä pysäkkiin liittyvät katuyhteydet sekä jalankulku- ja pyöräväylät.

Päivitetty 11.4.2024