Hiedanranta

Hiedarannan rakennuslohkoon kuuluvat Hiedanrannan keskusta ja Sellupuisto

Tiedotteet Hiedanrannan raitiotien etenemisestä

Alla neljä tuoreinta uutista koskien Hiedanrannan raitiotietöitä. Aiempiin tiedotteisiin pääset Kaikki Hiedanrannan tiedotteet -napista.

Hiedanrannan liikennejärjestelyt

Tarkista ajantasaiset liikennejärjestelyt opaskartoista raitiotien rakentamisen aikana.

Rakentamisalue

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi Hiedanrannan rakentamisalueen.

Hiedanrannan raitiotien rakentamistyöt

Hiedanrannassa raitiotietyöt alkoivat huhtikuun lopulla. Samalla alueelle on tehty ensimmäiset liikennejärjestelyt, kun raitiotien rakentamiseen tarvittava työmaatie sekä Paasikiventien ylittävä jalankulku- ja pyöräväylä risteävät Hiedanrannan alueella. Risteyskohta on merkitty liikennemerkeillä siten, että työmaaliikenteellä on väistämisvelvollisuus.

Kesän aikana jatketaan Sellupuiston painopengertä etelän suuntaan Tehdaskartanonkadun päälle. Tämän vuoksi Tehdaskartanonkadulle rakennetaan töiden ajaksi noin sadan metrin matkalle kiertotie, johon tulee kaksisuuntainen ajorata sekä yhdistetty jalankulku- ja pyöräväylä. Samassa yhteydessä painopenkereen alta siirretään pois käytössä oleva kaukolämpölinja. Autoliikenteen osuus kiertotiestä saadaan käyttöön kesäkuun alussa. Sen jälkeen tehdään kaukolämmön siirto, jonka jälkeen rakennetaan kiertotien osuus jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Se saadaan käyttöön kesäkuun aikana. Kiertotiejärjestelyt ovat voimassa reilun vuoden, eli kesälle 2023 saakka.

Hiedanrannassa rakennetaan kesän aikana myös ratapohjaa Nottbeckinaukion ja tehdasalueen välille. Lisäksi tehdään uutta kunnallistekniikkaa Hiedanrannan tulevia asuinalueita varten. Tavoitteena on myös asentaa ensimmäiset kiskot Hiedanrantaan tänä vuonna.

Sellupuistossa viime kesänä rakennettu painopenger tiivistää maaperää tulevaa rataa ja pysäkkiä varten vielä syksyyn saakka. Painopenkereen vuoksi Sellupuiston alueelle viime kesänä tehdyt liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Hiedanrannan alueen toiminnoista ja alueen kehittymisestä kertovat Tampereen kaupunki ja Hiedanrannan Kehitys Oy