Hiedanranta

Hiedarannan rakennuslohkoon kuuluvat Hiedanrannan keskusta ja Sellupuisto

Tiedotteet Hiedanrannan raitiotien etenemisestä

Alla neljä tuoreinta uutista koskien Hiedanrannan raitiotietöitä. Aiempiin tiedotteisiin pääset Kaikki Hiedanrannan tiedotteet -napista.

Hiedanrannan liikennejärjestelyt

Tarkista ajantasaiset liikennejärjestelyt opaskartoista raitiotien rakentamisen aikana.

Rakentamisalue

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi Hiedanrannan rakentamisalueen.

Hiedanrannan raitiotien rakentamistyöt

Hiedanrannan raitiotietyöt ovat edenneet suunnitellusti ja osittain jopa etuajassa. Hiedanrantaan rakennetaan raitiotien kaksoisraidetta yhteensä noin 1,4 kilometriä. Pääosin Hiedanrantaan tulee kiintoraidetta, jonka pintarakenteena on nurmea. Päällysrakennetyöt ovat vuoden 2022 osalta valmistuneet ja kaksoisraidetta on asennettu 217 metriä.

Lisäksi kuluvana vuonna on uusittu kunnallistekniikkaa Hiedanrannan tuleville asukkaille. Myös Tehtaan ja Niemen kartanon pysäkkien työt ovat käynnissä ja niiden päällysrakennetyöt on tarkoitus aloittaa keväällä säiden salliessa.

Hiedanrantaan rakennetaan kaksi raitiotien sähkönsyöttöasemaa. Sellupuiston sähkönsyöttöaseman rakentaminen on jo käynnissä. Toista Hiedanrantaan tulevaa sähkönsyöttöasemaa sekä ratapohjaa varten rakennetaan maaperää tiivistävä painopenger, joka valmistuu vuodenvaihteeseen mennessä.Sellupuiston sähkönsyöttöasemalla on tällä hetkellä käynnissä perustuksien teko ja talorakentajat pääsevät asentamaan betonielementtejä jo vuodenvaihteen jälkeen.

Sellupuistoon rakennetaan Ollinojansiltaa, joka yhdistää puiston itä- ja länsipuolet siten, että sillan päällä kulkee raitiotien lisäksi eroteltu jalankulku- ja pyöräilyväylä. Sillan alle tulee murskepintainen puistokäytävä jalankululle ja pyöräilylle. Lisäksi sillan alle rakennetaan tässä vaiheessa uoma itse Ollinojalle, pieneläinpolku sekä luontopolku.

Joulukuun lopulla sillalla on tehty telinepohjia ja tammikuussa siirrytään varsinaisten telineiden tekoon. Keväällä sillan kansi raudoitetaan ja valetaan. Ollinojansillasta tulee yli 30 metriä pitkä ja leveyttä sillä on enimmillään noin 9 metriä.

Tampereen kaupungin urakkana toteutettu Näsisaaren saaritäyttö valmistui etuajassa marraskuun lopulla. Asiasta tiedotti Tampereen kaupunki. Mikäli saaren painuma etenee suunnitellusti, pääsee Raitiotieallianssi Näsisaaren siltatöihin ensi kesänä. Saareen rakennetaan kolme siltaa, kaksi siltaa raitiotietä, jalankulkua ja pyöräilyä varten sekä yksi silta autoliikenteelle.

Hiedanrannan alueen toiminnoista ja alueen kehittymisestä kertovat Tampereen kaupunki ja Hiedanrannan Kehitys Oy

Päivitetty 15.12.2022