Hiedanranta

Hiedarannan rakennuslohkoon kuuluvat Hiedanrannan keskusta ja Sellupuisto

Tiedotteet Hiedanrannan raitiotien etenemisestä

Alla neljä tuoreinta uutista koskien Hiedanrannan raitiotietöitä. Aiempiin tiedotteisiin pääset Kaikki Hiedanrannan tiedotteet -napista.

Hiedanrannan liikennejärjestelyt

Tarkista ajantasaiset liikennejärjestelyt opaskartoista raitiotien rakentamisen aikana.

Rakentamisalue

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi Hiedanrannan rakentamisalueen.

Hiedanrannan raitiotien rakentamistyöt

Hiedanrannan raitiotietyöt ovat edenneet suunnitellusti ja osittain jopa etuajassa. Hiedanrantaan rakennetaan raitiotien kaksoisraidetta yhteensä noin 1,4 kilometriä, josta on valmistunut 217 metriä. Pääosin Hiedanrantaan tulee kiintoraidetta, jonka pintarakenteena on nurmea.

Talven aikana Hiedanrannassa on jatkettu maanrakennustöitä, mm. jalankulku- ja pyöräväylien täyttöjä, ratapohjaa sekä kunnallistekniikan rakentamista kuten kaapelireittejä ja hulevesilinjoja. Myös Tehtaan ja Niemen kartanon pysäkkien työt ovat käynnissä ja niiden päällysrakennetyöt on tarkoitus aloittaa keväällä säiden salliessa.

Hiedanrantaan rakennetaan kaksi raitiotien sähkönsyöttöasemaa. Sellupuiston sähkönsyöttöaseman talonrakennustyöt ovat jo käynnissä. Toisen sähkönsyöttöaseman rakentaminen käynnistyy maaliskuussa.

Sellupuistossa Ollinojansillalla rakennetaan parhaillaan sillan telineitä ja keväällä sillan kansi raudoitetaan ja valetaan. Valutyöt ajoittuvat näillä näkymin maaliskuun lopulle. Ollinojansilta yhdistää puiston itä- ja länsipuolet siten, että sillan päällä kulkee raitiotien lisäksi eroteltu jalankulku- ja pyöräilyväylä. Sillan alle tulee murskepintainen puistokäytävä jalankululle ja pyöräilylle. Lisäksi sillan alle rakennetaan tässä vaiheessa uoma itse Ollinojalle, pieneläinpolku sekä luontopolku. Ollinojansillasta tulee yli 30 metriä pitkä ja leveyttä sillä on enimmillään noin 9 metriä.

Tampereen kaupungin urakkana toteutettu Näsisaaren saaritäyttö valmistui etuajassa marraskuun lopulla. Asiasta tiedotti Tampereen kaupunki. Mikäli saaren painuma etenee suunnitellusti, pääsee Raitiotieallianssi Näsisaaren siltatöihin jo kevään aikana. Saareen rakennetaan kolme siltaa, kaksi siltaa raitiotietä, jalankulkua ja pyöräilyä varten sekä yksi silta autoliikenteelle. Tavoitteena on aloittaa siltatyöt heti kun se on mahdollista eli kun louhetäyttö on painanut järven pehmeitä pohjakerroksia suunnitellusti. Ensimmäiseksi rakennetaan itäpuolelta Näsisaareen johtavaa Pölkkylänsiltaa. 

Hiedanrannan alueen toiminnoista ja alueen kehittymisestä kertovat Tampereen kaupunki ja Hiedanrannan Kehitys Oy

Päivitetty 6.2.2023