Lentävänniemi

Lentävänniemen rakennuslohkoon kuuluvat Federleynkatu, Kehyskatu, Lielahdenkatu ja Halkoniemenkatu, jossa sijaitsee Pyhällönpuiston päätepysäkki.

Rakentamisalue

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi Lentävänniemen rakentamisalueen.

Lentävänniemen raitiotien rakentamistyöt

Lentävänniemen ja Niemenrannan raitiotietyöt ovat edenneet suunnitellussa aikataulussa. Kaikilla Niemenrannan ja Lentävänniemen raitiotiekaduilla eli Federleynkadulla, Kehyskadulla, Lielahdenkadulla ja Halkoniemenkadulla on tehty johto- ja putkisiirtoja sekä poikittaisten putkilinjojen rakentamista kadun ali. Kadun suuntaisesti kulkevia johto- ja putkilinjoja on siirretty pois tulevan radan alta, jotta niiden huoltotyöt tulevaisuudessa voidaan hoitaa ilman raitiotieliikenteen keskeytystä. Samalla johto- ja putkiverkostoja on uusittu. Raitiotien päällysrakennetyöt eli kiskojen ja kiintoraidelaatan asennukset on saatu valmiiksi Federleynkadulla ja Kehyskadulla. Myös Lielahdenkadun raiteista on rakennettu valmiiksi noin puolet. Federleynkadulle ja Kehyskadulle tulee sekaliikennekaistaa sekä Lielahdenkadulle pääosin nurmirataa. Osuudelle rakennetaan myös kaksi raitiopysäkkiä, Niemenranta sekä Lentävänniemi.

Federleynkatu

Federleynkadulle on rakennettu kaksoisraidetta reilut 700 metriä. Kadulla on talvella työn alla kaapelireittien ja -kaivojen rakentaminen, uusien hulevesilinjojen rakentaminen sekä valaistuksen uusiminen. 

Kehyskatu

Kehyskadun ja Lielahdenkadun liittymään on rakennettu raitiotie ja uusittu ajokaistat sekä kiveykset. Kehyskadulle on rakennettu päällysrakennetta lähes 200 metriä. Sähkönsyöttöaseman julkisivutyöt ovat valmistuneet ja työt jatkuvat sähkö- ja kojeistoasennuksilla. Autoliikenteellä ei toistaiseksi ole kulkua Kehyskadulta Federleynkadulle, sillä katu suljettiin ajoneuvoliikenteeltä Kehyskadun ja Niemenvainionkadun välillä marraskuun 2022 alussa.

Lielahdenkatu

Lielahdenkadulla tehdään talven aikana kunnallistekniikan töitä sekä uusien katupuiden kasvualustaa. Lielahdenkadulla on päällysrakenteesta valmiina noin puolet kadun osuudesta eli 300 metriä. Loppuosuus Lielahdenkadun päällysrakennetöistä aloitetaan huhti-toukokuussa.

Halkoniemenkatu

Raitiotien loppuosa, eli Halkoniemenkadun ja Pyhällönpuiston alue, tehdään valmiiksi vuosien 2023 ja 2024 aikana. Kevään edetessä jatketaan ratapohjan rakentamista ja huhti-toukokuussa aloitetaan päällysrakennetyöt eli kiskojen ja kiintoraidelaattojen asennukset. Pyhällönpuistossa alkaa keväällä raitiotien länsiosan päätepysäkin rakentaminen. Pyhällönpuistoon rakennetaan myös kuljettajien taukotila.

Päivitetty 6.2.2023