Lentävänniemi

Lentävänniemen rakennuslohkoon kuuluvat Federleynkatu, Kehyskatu, Lielahdenkatu ja Halkoniemenkatu, jossa sijaitsee Pyhällönpuiston päätepysäkki.

Tiedotteet Lentävänniemen raitiotien etenemisestä

Alla neljä tuoreinta uutista koskien Lentävänniemen raitiotietöitä. Aiempiin tiedotteisiin pääset Kaikki Lentävänniemen tiedotteet -napista. 

Lentävänniemen liikennejärjestelyt

Tarkista ajantasaiset liikennejärjestelyt opaskartoista raitiotien rakentamisen aikana.

Rakentamisalue

Selaa alla olevia kuvia nähdäksesi Lentävänniemen rakentamisalueen.

Lentävänniemen raitiotien rakentamistyöt

Lentävänniemessä tehdään tänä vuonna valmiiksi Halkoniemenkadun ja Pyhällönpuiston rataosuus sekä katurakentamistyöt. Lisäksi kevään ja alkukesän aikana tehdään viimeistelytöitä Federleynkadun, Kehyskadun ja Lielahdenkadun osuuksilla. Raiteet näille kaduille valmistuivat jo viime syksynä.

Halkoniemenkadulla aloitetaan huhti-toukokuussa sekä katurakentamistöitä että loppuja ratatöitä. Alkukesän aikana on tarkoitus rakentaa ajoratojen sekä jalankulku- ja pyöräväylien osuudet ja asentaa viimeiset raiteet. Lisäksi tehdään radan teknisten järjestelmien kuten vaihteenohjauslaitteiden asennuksia ja tietoliikennejärjestelmien viimeistelyjä. Pyhällönpuistossa rakennetaan radan ylityspaikan kohta sekä tehdään pysäkin kiveystöitä. Federleynkadun, Kehyskadun ja Lielahdenkadun alueella tehdään tänä vuonna enää viimeistelytöitä kuten muutamia kiveystöitä ja kiveysten saumauksia.

Kehyskadun itäpuolen jalankulku- ja pyöräväyläosuus on tarkoitus viimeistellä ja ottaa käyttöön heti, kun siihen liittyvän talotyömaan työt sen sallivat. Kehyskadun ja Lielahdenkadun kiertoliittymän alueella tullaan keväällä uusimaan kiskoja, jolloin töistä voi aiheutua hetkellisiä liikennejärjestelyjä. Lielahdenkadulla tehdään alkukesällä vielä loput nurmiratatyöt eli multauksia ja kylvöjä. Tavoite on, että Lentävänniemen raitiotietyöt olisivat Raitiotieallianssin osalta pitkälti valmiit ennen juhannusta.

Raitiopysäkkikatosten asennusta ja pysäkkien varustelua tehdään katostoimittaja JCDecauxin toimesta eri pysäkeille vielä tämän vuoden aikana.

Päivitetty 11.4.2024