Federleynkadun jalankulku- ja pyöräilyväylää palautetaan käyttöön – Sellupuiston painopenger valmistumassa

Raitiotietä valmistelevan painopenkereen rakentamistyöt Sellupuistossa ovat loppuvaiheessa, ja töihin liittyviä jalankulku-ja pyöräilyjärjestelyjä voidaan purkaa ja palauttaa alkuperäiseen tilanteeseen. Muutokset toteutetaan torstaiaamuna 28.10.

Federleynkadun eteläpuolelta avataan jälleen jalankulku- ja pyöräväylä käyttöön. Väylä on ollut rajattu työmaan vuoksi, ja jalankulku ja pyöräily on ollut ohjattuna kadun pohjoispuolelle. Samalla suojateiden eteen kiertotien vuoksi asennetut autoliikenteen hidasteet poistetaan, ja tilanne palautuu tältäkin osin entiselleen.

Federleynkadun liikennejärjestelyjä palautetaan ennalleen Sellupuiston työmaan valmistumisen myötä

Sellupuiston alueella jalankulun ja pyöräilyn poikkeusjärjestelyt jäävät edelleen voimaan. Sellupuiston halki itä–länsi-suunnassa kulkeva Ollinojanraitti on katkaistu työmaan kohdalla. Länsipuolella sijaitseville leikkikenttäalueelle ja jalkapallokentälle on edelleen kulkuyhteys puistokäytävää pitkin Federleynkadulta. Myös Sellupuiston poikki kulkeva Stanssarinpolku on edelleen katkaistuna työmaan vuoksi, ja etelän suunnasta alueelle tulevat ohjataan Tehdaskartanonkatua pitkin Lielahdenkadulle tai Niemen rantaraitille. Lielahdenkatu on pyöräilyn pääreitti, ja myös rantaraitti on suosittu pyöräväylä.

Painopengertyöt valmistuvat marraskuun aikana, ja sen jälkeen penger on paikoillaan noin vuoden. Sen tehtävänä on parantaa maapohjan kantavuutta.