Hämeenpuistossa, Hämeenkadulla ja Rautatienkadulla uusia liikennejärjestelyjä raitiotietöistä

Keskusta-alueen raitiotietöissä tehdään uusia liikennejärjestelyjä viikon 48 lopulla ja viikolta 49 alkaen Hämeenpuistossa, Hämeenkadulla ja Rautatienkadulla. Hämeenkadun liittymät Näsilinnankadulle ja Pellavatehtaankadulle tulevat jälleen liikenteen käyttöön. Koskikadun liittymä suljetaan joulukuussa noin viikoksi. Myös jalankulkuun tulee muutoksia suojateiden osalta.

Hämeenpuistossa ja Hämeenkadulla kulkureittimuutoksia, liikennekatko Hämeenpuistossa

Hämeenkadun ja Näsilinnankadun liittymät avataan jälleen autoliikenteelle perjantaina 30.11. Liittymä suljettiin kesällä raitiotietöiden vuoksi, ja se joudutaan töiden takia sulkemaan väliaikaisesti vielä ensi kesänä. Näsilinnankadun ja Hämeenkadun liittymässä säilyy suojatie jatkossakin.

Raitiotieallianssi tekee asfaltointia Hämeenpuiston kohdalla Hämeenkadun ja Pirkankadun välillä torstain ja perjantain välisenä yönä 29.- 30.11. klo 1.10–5.30. Töiden vuoksi Hämeenpuistossa on liikennekatko siten, että Hämeenkadun ja Pirkankadun välinen osuus on suljettu. Joukkoliikenne ajaa katkon aikana kiertoreittiä Hämeenpuisto–Hallituskatu–Hämeenpuisto–Hämeenkatu.

Hämeenpuistossa tulee asfaltointitöiden jälkeen muutoksia jalankulkureitteihin maanantaina 3.12. Hämeenpuiston kohdalla Pirkankadun etelä-pohjoissuunnassa ylittävä suojatie tulee jälleen käyttöön. Myös Hämeenpuiston ja Hämeenkadun liittymässä, Hämeenkadun pohjoispuolella sijaitseva suojatie tulee jälleen käyttöön. Hämeenkadun länsipäässä sijaitseva suojatie suljetaan noin kahden viikon ajaksi sähkö-ja valaisinpylvästöiden vuoksi. Tämän jälkeen pohjoispuolella oleva suojatie jää suljetuksi.

Hämeenpuiston alueen jalankulku-ja pyöräilyreitit 3.12. alkaen
Hämeenpuiston alueen jalankulku-ja pyöräilyreitit 3.12. alkaen
Hämeenpuistossa liikennekatko yöaikaan 29.-30.11. Kiertoreitti liikennekatkon ajan
Hämeenpuistossa liikennekatko yöaikaan 29.-30.11. Kiertoreitti liikennekatkon ajan

Keskustorilla bussipysäkkimuutos

Raitiotien työalueen muutosten vuoksi Keskustori F -pysäkkiä Hämeenkadun eteläreunalla siirretään maanantaina 3.12. Juveneksen kioskin edestä noin kahden viikon ajaksi Sokoksen edustalle. Suojatietä Hämeenkadun ja Aleksis Kiven kadun liittymässä siirretään hieman ja samalla Sokoksen edustan pysäkkialuetta levennetään noin kymmenen metriä.

 

Keskustorin bussipysäkki F siirtyy 3.12.
Keskustorin bussipysäkki F siirtyy 3.12.

Hämeenkadun itäpäässä muutoksia bussipysäkkeihin ja kulkureitteihin

Raitiotien rakentamisesta aiheutuu liikennemuutoksia Hämeenkadun itäpuolelle viikosta 49 alkaen. Pellavatehtaankatu–Koskipuisto-välillä aloitetaan tuolloin hulevesi- ja kaapelireittien rakentamistyöt Hämeenkadun pohjoispuolella. Jalankulku säilyy edelleen kiinteistöjen vierellä, mutta kulkuväyliä joudutaan osittain kaventamaan. Kulku kiinteistöihin ja yrityksiin varmistetaan töiden aikana.

Viikolla 2/2019 Hämeenkadun ja Koskikadun liittymä suljetaan töiden vuoksi noin viikon ajaksi. Pellavatehtaankadun liittymät Hämeenkadulla on avattu jälleen liikenteen käyttöön. Viikolla 2 myös Hämeenkadun pohjoispuolen bussipysäkki Koskipuisto A siirtyy välille Koskikatu-Pellavatehtaankatu. Bussipysäkki sijaitsee väliaikaisesti tällä kohdalla arviolta helmikuun puoliväliin saakka. Suojateiden sijaintiin töillä ei ole vaikutusta. Työt Pellavatehtaankatu-Koskipuisto-välillä kestävät arviolta ensi vuoden helmikuulle.

Koskipuiston bussipysäkkiä siirretään viikolla 2/2019
Koskipuiston bussipysäkkiä siirretään viikolla 2/2019

Rautatienkadun liikennejärjestelyihin muutoksia

Rautatienkadun ylittävää suojatietä Hämeenkadun liittymässä asfaltoidaan torstaina 29.11. klo 18-24. Töiden aikana lähin suojatie ja kulku Rautatienkadun yli sijaitsee noin 100 metriä etelämpänä Verkatehtaankadun liittymän kohdalla. Maanantaina 3.12. Rautatienkadun kaistajärjestelyjä muutetaan hieman ja liikenne siirtyy käyttämään molempia ajoratoja.

 

12.12. päivitetty Koskikadun sulku ja bussipysäkin siirto viikolle 2/2019