Hämeensillan ajoradan kiveystyöt valmiit – Hämeenkadun liikenne siirretään sekaliikennekaistalle

Hämeenkadun kiveystyöt ovat valmistuneet Hämeensillan ajoradan osalta, ja liikenne siirretään koko Hämeenkadun osuudelta sekaliikennekaistalle torstaina 6.8. Hämeensillalla ja Koskipuistossa siirrytään seuraavaksi tekemään reunojen kiveystöitä. Kiveystöitä jatketaan katujen reunoilla Kuninkaankadun ja Keskustorin välillä, Keskustorilla, Hämeensillalla ja Koskipuistossa. Koskikadun ja Aleksanterinkadun osalta kiveystyöt ovat pääosin valmiit.

Hämeenkadun kiveystyöt ovat valmistuneet myös Pellavatehtaankadun liittymän kohdalta ja katu voidaan avata kaksisuuntaiselle liikenteelle välillä Kyttälänkatu-Pellavatehtaankatu 8 torstaina 6.8.

Raitiotieallianssi uusii raitiotien rakentamisen yhteydessä Hämeenkadun kokonaan katusuunnitelmien mukaiseksi eli jalkakäytävät, maanalaisen kunnallistekniikan johdot ja putket sekä katu- ja tapahtumavalaistus uusitaan. Hämeenkadun kiveystyöt aloitettiin vuonna 2017 Tuulensuun korttelista. Hämeenkadun jalkakäytävien rakentamistyöt valmistuvat korttelipuoli kerrallaan, viimeiset osuudet Keskustorilta vuonna 2022.

Hämeensillan valmista kiveystä toukokuussa 2020 kohti Keskustoria
Hämeensillan kivitöitä toukokuussa. Kuva: Wille Nyyssönen