Hervannan valtaväylän varrella urakoidaan raitiotietä kahdessa liittymässä – osittain myös öisin

Hervannan valtaväylän vieressä tehdään raitiotietöitä kahdessa liittymässä viikolta 26 alkaen, jolloin aloitetaan Vuohensillankadun ja Pehkusuonkadun liittymien muutostyöt.

Vuohensillankadun kohdalla Hervannan valtaväylällä tehdään kaapeliputkialituksia ja portaalitöitä. Töiden aikana liikenne ohjataan työalueen ohi kavennetuilla ajokaistoilla. Vuohensillankadun risteyksessä tehdään liittymän muutostöitä raitiotien rakentamista varten ja liikenne ohjataan työalueen ohitse. Töiden kesto on arviolta elokuun loppuun.

Pehkusuonkadun risteyksessä tehdään liittymän muutostöitä raitiotien rakentamista varten. Pehkusuonkadun pohjoisreunaa levitetään työn aikana tarvittavia liikennejärjestelyjä varten. Kadun muutostyöt tehdään puoli kerrallaan. Pehkusuonkadun ja Hervannan valtaväylän liikennettä ohjataan kaistajärjestelyin sekä liikennevaloilla. Pehkusuonkadun eteläpuolella ja Hervannan valtaväylän sivussa kulkeva jalankulku- ja pyöräilyväylä on auki kaikissa työvaiheissa, mutta sitä joudutaan ajoittain siirtämään. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuus työmaan sivussa varmistetaan aitaamalla ja opastein. Raitiotietyöt Pehkusuonkadun liittymässä kestävät marraskuulle ja lopullinen risteysrakenne tullaan asentamaan myöhemmin, kun alueelle asennetaan kiskot.

Osa Hervannan valtaväylän raitiotietöistä tehdään yötöinä, jotta liikenteelle aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa. Töistä voi aiheutua melua lähialueelle.

 

Pehkusuonkadun liittymässä raitiotien rakentamiseen liittyviä töitä vkolta 26 alkaen
Pehkusuonkadun liittymässä raitiotien rakentamiseen liittyviä töitä vkolta 26 alkaen

 

Vuohensillankadun liittymässä tehdään raitiotiehen liittyviä töitä myös yöaikaan
Vuohensillankadun liittymässä tehdään raitiotiehen liittyviä töitä myös yöaikaan vkolta 26 alkaen