Insinöörinkadulle uusia katupuita

Hervannassa istutetaan tiistaista 12.2. alkaen uusia katupuita raitiotietöiden tieltä poistettujen tilalle.

Insinöörinkadun pohjoispäähän istutetaan 12 isoa koivua. Koivut on kasvatettu kaupungin puupankeissa ja taimien koko on 5-7 metriä. Puut istutetaan Tampereen kaupungin toimesta. Töitä tehdään Insinöörinkadun länsipuolella ja jalankulku ohjataan töiden ajan Valtaraitin kautta.

Puiden istutus onnistuu hyvin myös talviaikana, sillä istutusalustat on tehty jo sulan maan aikana.

–  Puiden talvi-istutusta tehdään suurilla puilla, joiden juuripaakku saadaan pysymään ehjänä siirrossa kun se on jäässä. Istutettavaan kohtaan on syksyllä kasattu puistoista lehtiä ja kompostoituva kasa pitää maan sulana, mikä helpottaa istustyötä, ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki Tampereen kaupungilta kertoo.

Talvisiirtojen etuna on isompien puiden saaminen kasvupaikalle, jolloin myös kadusta tulee jo valmiimman näköinen.

–  Siirrettyjä puita aletaan kastella keväällä ja niitä kastellaan säännöllisesti kaksi kasvukautta, Lehtimäki lisää.

Hervannan istutuksia jatketaan tänä vuonna katuosuuksien valmistumisen myötä. Insinöörinkadun varteen istutetaan vielä lisää koivuja ja vaahteroita sekä rivi vuorijalavaa.

Kaiken kaikkiaan raitiotien varteen tullaan istuttamaan 440 puistolehmusta, 84 rauduskoivua ja kymmeniä kappaleita muun muassa vuorijalavia, pylväshaapoja, vaahteroita, pylväspihlajia ja pilvikirsikoita. Puut istutetaan radan varteen koko reitille Pyynikintorilta Hervantaan asti.

 

Hervannan Insinöörinkadulle istutetaan uusia katupuita 12.2. alkaen
Hervannan Insinöörinkadulle istutetaan uusia katupuita 12.2. alkaen