Itsenäisyydenkadulla Attilan kiinteistön tukimuuritöistä kulkumuutoksia – kadun ylitys ainostaan suojateiden kautta

Itsenäisyydenkadulla on Raitiotieallianssin toimesta aloitettu Attilan kiinteistön tukimuurin uusimistyöt, jotka kiinteistön omistaja on tilannut projektilta. Työmaa-alue on rajattu kiinteistön edustalle ja jalankulku on ohjattu kadun pohjoispuolelle, jossa kulkuväylät on tänä vuonna uusittu. Päivitys 15.2: Jalankulku voi viikosta 7 alkaen  käyttää myös raitiopysäkin aluetta kiertotienä.

– Työmaa-alueen kiertävät kulkureitit on ohjattu turvallisesti suojatien kautta, mutta olemme huomanneet, että ihmiset oikovat kiskojen yli. Tästä voi aiheutua vaaratilanteita, varsinkin nyt, kun Ratikan koeajot keskusta-alueella ovat käynnissä. Suojateitä tulee käyttää oman turvallisuuden takia eikä oleilla kiskojen alueella kohdassa, jossa katua ei voi turvallisesti ylittää, Raitiotieallianssin keskustan lohkopäällikkö Lasse Kivekäs painottaa.

Attilan kiinteistön kohdalla kulkureitit muuttuneet

 

Attilan tukimuuritöiden aikana jalankulku on ohjattu suojateiden kautta pohjoispuolelle. Jalankulku onnistuu viikosta 7 alkaen myös raitiopysäkin kautta.

Tampereen Ratikan koeajot jatkuvat liikennöinnin aloittamiseen eli ensi vuoden elokuuhun asti ja raitiotiellä liikkuu säännöllisesti myös kunnossapitokalustoa. Raitiotien myötä liikenneympäristö on muuttunut ja sen vuoksi on hyvä opetella uudet toimintatavat liikenteessä.

– Koeajoissa olemme huomanneet, että esimerkiksi autoilijat liikkuvat ajoittain Ratikalle varatulla rata-alueella, vaikka liikennemerkit ja reunakivet ohjaavat liikenteen uusille kaistoille. Autoillessa tulee olla tarkkana opasteiden kanssa ja Ratikka-ajan liikennesääntöihin kannattaa tutustua Tampereen Ratikan sivuilla, projekti-insinööri Niina Uolamo Tampereen Raitiotie Oy:stä muistuttaa.

Attilan tukimuurin korjaustyöt kestävät ensi kevääseen, jonka jälkeen Tullin pysäkin Attilan puoleiselle osalle asennetaan myös raitiopysäkin laiturikatokset. Koeajoja jatketaan talven mittaan ja keskusta-alueella liikutaan jatkossa normaalin liikennöintinopeuden mukaisilla nopeuksilla, joka esimerkiksi Itsenäisyydenkadulla on 40 kilometriä tunnissa.