Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun liikennejärjestelyihin muutoksia

Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun risteyksen liikennejärjestelyihin tulee vaiheittain muutoksia viikosta 40 alkaen. Tampereen Vesi aloittaa Yliopistonkadulla vesihuoltotöitä ja Raitiotieallianssi jatkaa raitiotien rakentamista Itsenäisyydenkadulla.

Itsenäisyydenkadulta idästä Yliopistonkadulle käännyttäessä on kääntyvien kaista edelleen pois käytöstä. Yliopistonkadulla alkaa viikolla 40 Tampereen Veden työmaa kadun keskellä, jonka vuoksi Yliopistonkatua ajettaessa kaistoja on pois käytöstä etelä-pohjoissuunnassa. Vesihuoltotyöt vaikuttavat myös Tammelan puistokadulla risteyksen läheisyydessä.

Raitiotieallianssi on rakentanut kiskot Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun risteysalueen läpi ja jatkaa raitiotien rakentamista Itsenäisyydenkadulla Yliopistonkadun liittymän molemmin puolin. Sekä raitiotietöiden että Tampereen Veden vesijohtoverkostotöiden edetessä risteysalueen suojateitä ja jalankulkureittejä sekä autoliikenteen ajokaistoja muutetaan tarpeen mukaan. Vesihuoltotöiden kesto on noin kuukausi.

Autoliikenteen nopeusrajoitus työmaiden kohdilla on 30 kilometriä tunnissa.