Kalevaan liikennemuutoksia raitiotietöistä – Sammonaukiolle kiertoliittymä

Raitiotien rakentaminen Kalevan ja Tammelan alueella tuo uusia liikennejärjestelyjä Sammonaukiolle ja Sammonkadulle viikosta 32 alkaen.

Sammonaukiolle kiertoliittymä

Sammonaukion keskelle tehdään kiertoliittymä auto-ja bussiliikenteen sujuvoittamiseksi töiden aikana. Sammonaukiolta on jatkossakin vähintään yksi kaista kaikkiin suuntiin. Sammonaukion ruuhkautumisen välttämiseksi autoilijoiden on hyvä käyttää muita ajoreittejä.

Sammonaukion suojatiet säilyvät nykyisillä paikoilla risteyksessä. Sampolan edustalla Sammonkadun ylittävä suojatie on jatkossakin liikennevalo-ohjattu. Alueella on opasteet jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Kiertoliittymän keskellä on työalue, jossa tehdään tulevan radan pohjatöitä ja myöhemmin raideasennuksia. Liikennejärjestelyjen ja töiden kesto on arviolta lokakuun alkupuolelle. Liikennejärjestelyjä tehdään 6.-7.8. yötöinä ja myös koko loppuviikon töitä tehdään öisin. Myös jatkossa Sammonaukion työt tullaan liikenteen sujuuvuden säilyttämiseksi toteuttamaan pääsäntöisesti yötöinä.

 

Ajosuunnat Sammonaukiolla kiertoliittymässä
Ajosuunnat Sammonaukiolla kiertoliittymässä

 

Sammonkadun jalankulku-ja pyöräilyreitit
Sammonkadun jalankulku-ja pyöräilyreitit

Kaistamuutoksia Sammonkadulle

Raitiotien rakentaminen alkaa Sammonkadun ja Rieväkadun liittymässä 7.8. alkaen. Töiden vuoksi Sammonkatua Prisman suuntaan ajavalle auto-ja bussiliikenteelle tulee liittymäalueella kaistajärjestelyjä.

Liikenne käyttää Sammonkadun keskialuetta, ja kääntymiset Sammon valtatielle, Rieväkadulle ja ISKU:n tontille toimivat normaalisti.

Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan liittymäalueella kiertoreitille, koska Rieväkadun ylittävä suojatie liittymässä joudutaan töiden ajaksi sulkemaan.

Risteyksessä tehdään aluksi raitiotien pohjia ja sen jälkeen päällysrakennetta eli rakennetaan kiintoraidelaattaa ja asennetaan kaarrekiskoja Rieväkadun suuntaan. Töiden kesto on arviolta 1-2 kuukautta.

 

Rieväkadun ja Sammonkadun liittymään muutoksia 7.8. alkaen
Rieväkadun ja Sammonkadun liittymään muutoksia 7.8. alkaen