Keskustan ja Kalevan alueella uusia liikennejärjestelyjä raitiotietöistä viikolla 20

Raitiotietöihin liittyvät liikennejärjestelyt muuttuvat keskustan alueella hieman viikolla 20 Pirkankadulla ja Hämeenkadulla. Koskikadun ja Hämeenkadun liittymä suljetaan väliaikaisesti. Myös Kalevassa Teiskontiellä on uusia järjestelyjä.

Pirkankadulla Pyynikintorin itäpuolen liittymään on avattu uusi liikennevalo-ohjattu suojatie.

Pirkankadulle on avattu uusi suojatie
Pirkankadulle on avattu uusi suojatie

Keskustorilla jatketaan laattatöitä, joista aiheutuu ajolinjojen muutoksia ensi viikolla. Teatterin edustan suojatie siirtyy samalla lähemmäs Hämeensiltaa.

Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymässä tulee useita muutoksia liikennejärjestelyihin. Koskikadun liittymä Hämeenkadulle suljetaan autoliikenteeltä keskiviikkona 15.5. Samalla Koskikatu ja Kyttälänkatu muuttuvat kaksisuuntaisiksi Pellavatehtaankadun ja Hämeenkadun välillä. Pellavatehtaankadulla Hämeenkadun pohjoispuolella sallitaan myös tonttiliikenne etelän suuntaan Ruuskasen taloon ja Osuuspankin pysäköintihalliin. Taksiasema säilyy Koskikadun päässä töiden ajan ja henkilöautoille sekä huoltoliikenteelle tehdään Koskikadulle tilapäinen kääntöpaikka.
Hämeenkadun autoliikenne Hatanpään valtatien liittymän kohdalta idän suuntaan siirtyy kadun eteläreunaan maanantaina 13.5. Bussipysäkit pysyvät tässä vaiheessa nykyisillä paikoillaan, mutta kesäkuun alussa Koskipuiston eteläpuolen pysäkit Koskipuisto C (0500) ja Koskipuisto D (0502) siirtyvät ravintola Henkan edustalta itään päin ja yhdistyvät Hämeenkadun keskivaiheille pysäkin Rautatieasema D kanssa.

Jalankulkuun tulee kulkureittimuutoksia, kun Hatanpään valtatien ja Hämeenkadun liittymässä sijaitsevia suojateitä siirretään töiden ajaksi. Suojatiet liittyvät toisiinsa Suomen Pankin edustan aukiolla.
Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymäalueella aloitetaan ratalaatan rakentamistyöt. Niiden kesto on useita viikkoja.

Koskikadun liittymä suljetaan 15.5. ja Hatanpään valtatien liittymän suojateihin muutoksia
Koskikadun liittymä suljetaan 15.5. ja Hatanpään valtatien liittymän suojateihin muutoksia

 

Keskustassa tehdään myös yötöitä sunnuntaista 12.5. alkaen. Hämeenkadulla Kuninkaankadun ja Aleksis Kiven kadun välillä ollaan töissä kadun pohjoispuolella sunnuntaista klo 15.00 alkaen maanantaihin 13.5. aamukuuteen.

Kalevassa Teiskontien ylittävä suojatie Teiskontie 8:n kohdalla siirtyy n. 50 metriä idän suuntaan ensi maanantaina 13.5.

Suojatien paikka Teiskontiellä siirtyy 13.5.

Lisäksi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 14.-15.5. tuodaan kiskoja Teiskontielle klo 1.00 – 5.00 välisenä aikana. Kuormia puretaan kahteen eri paikkaan. Kuormat puretaan katualueelta, joten joitain ajosuuntia poistuu käytöstä purkamisen ajaksi. Liikenteenohjaajat opastavat liikennettä oikeille reiteille risteyksessä purkamisen aikana.

Teiskontielle tuodaan kiskoja yöaikaan 14.-15.5. josta aiheutuu liikennejärjestelyjä
Teiskontielle tuodaan kiskoja yöaikaan 14.-15.5. josta aiheutuu liikennejärjestelyjä

Yötöistä voi aiheutua melua lähiympäristöön. Töitä tehdään yöllä, jotta liikennettä häiritään mahdollisimman vähän. Töitä tehdään yöllä myös turvallisuussyistä.