Keskustan raitiotietöissä uusia vaiheita ja liikennejärjestelyjä

Raitiotien rakentaminen Tampereen keskustassa on hyvässä vauhdissa kaikilla kaduilla. Uusien työvaiheiden myötä liikennejärjestelyihin ja kulkureitteihin tulee viikolta 24 alkaen muutoksia Hämeenpuistossa, Hämeenkadulla, Rautatienkadulla ja Itsenäisyydenkadulla.

Hämeenkadun liittymiin kaistajärjestelyjä

Hämeenpuistossa raitiotietyöt muuttavat viikolla 24 kaistajärjestelyjä Hämeenkadun ja Hämeenpuiston liittymässä puiston itäreunassa. Etelästä pohjoiseen ajettaessa kaista kaventuu ennen Hämeenkadun liittymää yhteen kaistaan ja levenee jälleen liittymän jälkeen kaksikaistaiseksi.

Hämeenkadulla Kuninkaankadun ja Hämeenkadun liittymä pysyy edelleen suljettuna. Liittymän kohdalla säilyy suojatie aina risteyksen toisella puolella.

Aleksis Kiven kadulle Keskustorin reunaan erotetaan maalaamalla pyörätie välille Kauppakatu – Puutarhakatu. Pysäköintipaikat tältä väliltä on poistettu ja Kelan invaparkki siirretty Puutarhakadulle.

Hämeenkadun itäpäässä Rautatienkadun liittymässä tulee kaistajärjestelyjä viikosta 24 alkaen alueella tehtävien viemäritöiden vuoksi. Rautatienkatu uusitaan välillä Hämeenkatu–Kyttälänkatu uuden, raitiotien valmistumiseen liittyvän katusuunnitelman mukaiseksi. Tästä syystä Hämeenkatu–Rautatienkatu–Itsenäisyydenkatu-alueen iikennejärjestelyjä muutetaan vaiheittain töiden etenemisen mukaan. Alueella tehdään johto-ja putkisiirtoja sekä vedetään uusia putkilinjoja. Lisäksi Rautatienkadun keskisaarekkeita muokataan ja jalkakäytävien pintarakenteet uusitaan. Rautatienkadun ja Itsenäisyydenkadun liittymässä tehdään töitä loppuvuoteen.

Itsenäisyydenkadulle muutoksia Tammelan puistokadun ja Yliopistonkadun risteykseen

Itsenäisyydenkadun itäpäässä aloitetaan maanantaina 11.6. valaistuksen putkitus- ja kaapelointityöt sekä asfalttipohjien teko. Itsenäisyydenkadulla tehdään myös yötöitä kun Salhojankadun kohdalle tuodaan kiskoja 11.-12.6. välisenä yönä. Töistä voi aiheutua melua lähikiinteistöihin.

Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun/Yliopistonkadun risteykseen tulee kaistamuutoksia viikosta 25 alkaen. Itsenäisyydenkatua itään ajettaessa kääntyminen vasemmalle Tammelan puistokadulle on jatkossa kielletty. Tämä on myös raitiotien valmistumisen jälkeinen lopputilanne. Kaistat ristyksessä kaventuvat yksikaistaisiksi. Risteyksen suojatiet siirtyvät muutamia kymmeniä metrejä etäämmälle risteysalueesta. Työt ja niistä johtuvat liikennejärjestelyt kestävät useita kuukausia. Risteyksessä tehdään töitä myös osittain yöaikaan, ja liikenne ohjataan tällöin työalueen ohi liikenteenohjaajien opastamana. Töistä voi aiheutua melua lähikiinteistöille.

Liikennejärjestelyjen syynä ovat tukimuurityöt Itsenäisyydenkadun keskialueella, myöhemmin alkavat Tammelan raitiopysäkin rakentamistyöt sekä radan päällysrakennetyöt Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksessä.

 

Jalankulun ja pyöräilyn reitit Itsenäisyydenkadulla
Jalankulkijoiden ja pyöräilyn reitit Itsenäisyydenkadulla
Sallitut ajosuunnat Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun/Yliopistonkadun risteyksessä
Sallitut ajosuunnat Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun/Yliopistonkadun risteyksessä