Koronaviruksen vaikutukset Raitiotieallianssin töihin ja raitiotien testivaunun koeajoihin

Koronaviruksen vuoksi on maailmanlaajuisesti käynnissä erittäin poikkeuksellinen tilanne. Raitiotieallianssi toimii THL:n suositusten mukaisesti.

– Suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti ja tässäkin tilanteessa toimimme hankkeella vastuullisesti. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan jatkamaan töitä normaalisti, mutta seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä. Jos muutoksia tulee, tiedotamme niistä erikseen, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus toteaa.

Tampereen raitiotien koeajot ovat parhaillaan käynnissä ja ne pyritään viemään läpi suunnitelmien mukaan.

– On mahdoton arvioida koronaviruksen mahdollisia vaikutuksia Tampereen Ratikan koeajoihin. Koeajot pyritään suorittamaan ennalta sovitun aikataulun mukaisesti, mutta tarvittaessa niitä siirretään. Suhtaudumme tilanteeseen erittäin vakavasti ja toimimme vastuullisesti, viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö toteaa.

Raitiotieallianssi ja Tampereen Ratikka jakavat sosiaalisen median kanavissaan runsaasti tietoa ja kuvia koeajojen etenemisestä. Historiallisia hetkiä kannattaakin seurata etänä mobiilisti kotoa ja välttää menemistä paikan päälle viranomaisten ohjeistusten mukaisesti.

Lisätietoa koejoista