Lielahdenkadulla ja Kehyskadulla liikennejärjestelyjä asfaltointitöistä

Lentävänniemessä Lielahdenkadulla ja Kehyskadulla tehdään viikolla 41 ilta- ja yöaikaan ajoratojen asfaltointeja. Töitä tehdään klo 21.00–05.00 välillä 8.-9.10. (su-ma yö), 9.-10.10. (ma-ti yö) ja 10.-11.10. (ti-ke yö). Kehyskadulla asfaltointeja tehdään arviolta vain yhtenä yönä.).

Keleistä johtuen asfaltointeja joudutaan jatkamaan vielä ainakin 11.–12.10. (ke-to-yö) ja tarvittaessa vielä myös 12.–13.10. (to-pe-yö) Töitä tehdään klo 21.00–05.00 välillä.  

Kehyskadulla tehdään jo torstaina 5.10. asfaltointia valmistelevia töitä, ja Kehyskadun ylittävä suojatie Suvialankaaren ja Pikkuniemenkadun risteyksessä suljetaan. Korvaava Kehyskadun ylittävä suojatie on S-marketin kohdalla.

Kehyskadun ylittävä suojatie Pikkuniemenkadun ja Suvialankaaren liittymässä suljetaan

Lielahdenkadulla asfaltointi aloitetaan Halkoniemenkadun kohdalta keskustan suuntaan ja ensimmäiseksi asfaltoidaan Lielahdenkadun eteläpuoli. Töiden ajaksi autoliikenteen ajoyhteys Männistönkadulta ja Männistöraitilta Lielahdenkadulle suljetaan ja kulku ohjataan jalankulku-ja pyöräväylää pitkin Halkoniemenrinteelle ja siitä Lielahdenkadulle. Liikennettä ohjataan liikenteenohjaajien sekä liikennemerkkien avulla. Kehyskadulla asfaltoidaan muutamia pistemäisiä kohtia ja liikennettä ohjataan tarvittaessa liikenteenohjaajien avulla

Töiden ajaksi myös Lentävänniemenkadun liittymä suljetaan ja autoliikenne ohjataan Vähäniemenkadun ja Isoniemenkadun kautta. Työt ajoitetaan siten, että ne eivät vaikuta bussilinjan 12 kulkuun. Muille bussilinjoille eli 9, 19 ja 38 tulee muutamia muutoksia. Bussit pääsevät kulkemaan Lielahdenkatua normaalisti, mutta katu on töiden aikana yksisuuntainen Kehyskadun kiertoliittymän ja Halkoniemenkadun välillä. Näin ollen auto- ja bussiliikenteelle voi tulla hetkittäin muutamien minuuttien pysähdyksiä.

Myös bussibysäkit Männistönkuja 1024 ja 1025 ovat töiden aikana pois käytöstä keskiviikkoaamuun 11.10. saakka.

Bussipysäkit Männistönkujan kohdalla suljetaan asfaltointitöiden ajaksi. Kuva: Nysse

Asfaltointien jälkeen Lielahdenkadulla tehdään vielä ajoratamaalauksia yötöinä. Ne ajoittuvat arviolta viikolle 42 tai 43. Myös jalankulku- ja pyöräväyliä asfaltoidaan vielä lokakuun aikana päiväaikaan. Tällöin liikennettä ohjataan kiertoreiteille opasteilla.

Tiedotetta päivitetty 10.10. Asfaltointeja jatketaan keleistä riippuen tarvittaessa koko viikon, Männistönkujan bussipysäkit palautuvat käyttöön keskiviikkoaamuna 11.10.