Paalutustöitä ja bussipysäkkimuutos Hämeenkadulla

Raitiotietyöt ja kadunrakennus Hämeenkadulla etenevät suunnitellusti. Hämeenkadun itä-ja länsipäässä tehdään yhdistettyjen sähkörata-ja valaisinpylväiden perustusten paalutuksia viikolla 39. Lisäksi Hämeenkadun itäpäässä bussipysäkki siirtyy lopulliselle paikalleen.

Paalutustyöt aloitetaan Hämeenkadun itäpäässä maanantaina 23.9.  Viikon aikana paalutuksia tehdään myös Hämeenkadun länsipäässä, ja näistä töistä aiheutuu myös pieniä muutoksia Keskustorilla. Bussipysäkkejä siirretään paalutustöiden ajaksi kohti kadun keskialuetta ja bussien ajolinja siirtyy radan päälle. Pysäkkien määrä pysyy ennallaan.

Keskustorilla Hämeenkadun pohjoispuolella yhdistettyjen sähkörata- ja valaisinpylväiden perustusten paalutukset tehdään samassa yhteydessä eteläpuolen paalutuksien kanssa. Tämä aiheuttaa muutoksia kaistajärjestelyihin, koska länteen Aleksis Kiven kadulle  menevä kaista joudutaan hetkellisesti kaventamaan paalutustyön ajaksi. Liikennejärjestelyt Keskustorin alueella ovat lyhytaikaisia. Paalutustyöt aloitetaan Tampereen Teatterin edestä kohti Aleksis Kiven katua perjantaina  27.9. ja töitä jatketaan viikolla 40 arviolta maanantaista tiistaihin 30.9. -1.10.

Maanantaina 23.9. klo 6.00 myös Hämeenkadun bussipysäkit Rautatieasema A (0505) ja Rautatieasema B (0575) lännen suuntaan Hämeenkadun pohjoispuolella siirtyvät lopulliselle paikalleen eli Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun välille. Kohdalle on asennettu uusi bussikatos ja pysäkkialueen kiveystyöt on saatu valmiiksi. Pysäkkejä käyttävät linjat 1, 3, 8, 17, 20, 28, 29, 40, 80 ja 95 ja 90

Hämeenkadun itäpään uusi bussipysäkki 23.9. alkaen
Hämeenkadun itäpään uusi bussipysäkki 23.9. alkaen

Hämeenkadun uudet pylväät ovat entisiä tukevammat ja osa niistä kiinnitetään ns. vetoankkureilla noin kymmenen metrin syvyyteen maan alle, minkä vuoksi perustuksia paalutetaan. Pylväisiin kohdistuu paljon kuormaa koska niihin kiinnitetään raitiotien ajojohdinten lisäksi sekä katuvalot että Hämeenkadun tapahtumavalot. Ankkureilla varmistetaan että pylväät pysyvät paikoillaan ja valot sekä raitiotien sähköratarakenteet toimivat suunnitellusti.

Paalutustöistä aiheutuu melua lähiympäristöön. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.