Pirkankadulla, Rautatienkadulla ja Itsenäisyydenkadulla tehdään loppuasfaltointeja kesä-heinäkuussa – raitiotietyöt etenevät kohti valmista


Pirkankadulla, Rautatienkadulla ja Itsenäisyydenkadulla tehdään kesäkuun lopusta alkaen raitiotietöiden valmistumiseen liittyviä loppuasfaltointeja.

Asfaltointeja tehdään ensin Pirkankadulla ja niitä valmistellaan viikolla 26 alkaneilla kansistojen piikkauksilla ja viikolla 27 jyrsimällä nykyisiä asfalttipintoja öisin klo 21.00-6.00 välisenä aikana. Varsinaiset asfaltointityöt tehdään viikolla 29 (13.7. alkaen) pääasiassa yöaikaan. Jyrsintöjen ja varsinkin asfaltointien aikana Pirkankadun liikenteessä on poikkeuksia ja bussiliikennettä joudutaan ohjaamaan kiertoreiteille. Asfaltointitöiden ja liikennejärjestelyjen kesto on 3-5 yötä, riippuen töiden etenemisestä. Auto-ja bussiliikennettä siirretään töiden aikana osittain Pirkankadun raitiotieosuuden päälle ja bussipysäkeille tulee muutoksia. Bussiliikenteen muutoksista tiedottaa Tampereen seudun joukkoliikenne  Nysse omissa kanavissaan.

Pyynikintori 8 -kiinteistön edustalla tehdään lisäksi reunakiven muutostöitä (Pyynikintorin itäisen liittymän itäpuolella). Valmistelevat työt aloitetaan keskiviikkona 24.6 ja reunakiven muutostöiden kesto on arviolta viisi päivää. Kulku liikkeisiin ja jalankulkuväylällä säilyy töiden aikana, mutta kulkuväylä kapenee hieman. Reunakiven muutostyön jälkeiset asfaltoinnit tehdään muiden Pirkankadun asfaltointien yhteydessä.

Rautatienkadulla ja Itsenäisyydenkadulla asfaltoinnin valmistelut käynnistyvät viikolla 27, jolloin tehdään kaivojen kansistojen piikkauksia yöaikaan tiistain ja perjantain välisinä öinä 30.6.-3.7. klo 20.00-6.00. Tällöin Itsenäisyydenkadun etelänpuoleinen ajokaista joudutaan sulkemaan töiden ajaksi.

Viikolla 29 ( 13.7. alkaen) tehdään nykyisten asfalttipintojen jyrsintää yötöinä enimmillään neljän yön ajan klo 20.00-6.00 välisenä aikana. Viikolla 31 eli heinäkuun lopulla tehdään asfaltointia Rautatienkadulla, Rautatienkadun/ Hämeenkadun/ Itsenäisyydenkadun liittymäalueella sekä Itsenäisyydenkadulla osuuksilla Rautatienkatu-Murtokatu ja Yliopistonkatu-Sammonaukio. Lisäksi päällystetään liittymäalueita Yliopistonkadulta sekä Salhojankadulta. Asfaltointia tehdään näissäkin kohteissa yöaikaan, jolloin liikennettä on vähemmän. Auto- ja bussiliikennettä siirretään myös Itsenäisyydenkadulla osittain raitiotielinjan päälle. Bussiliikenteen muutoksista tiedotetaan lähempänä töiden ajankohtaa Raitiotieallianssin ja Nyssen kanavissa.

Päivitetty linkki Nyssen poikkeusinfoon 1.7.