Raitiotieallianssi menestyi liikennejärjestelykisassa

Raitiotieallianssi sijoittui hopealle Liikenneviraston viime kesänä järjestämässä kilpailussa, jonka tarkoituksena oli löytää parhaiten toteutetut tietöiden aikaiset liikennejärjestelyt.

Palkinnon perusteena Liikenneviraston tiedotteessa todetaan, että Tampereen raitiotiehanke on laaja kaupunkiympäristöhanke, jossa katuverkko on saatu pidettyä kuitenkin liikennöitävässä kunnossa ja opastukset toimivina.

Kilpailu järjestettiin 17.7.-14.8.2017 ja se oli avoin kaikille. Kilpailuun sai ilmoittaa työmaita, jotka kestivät vähintään kolme kuukautta, olivat käynnissä kilpailun ilmoittautumisaikana ja vähintään kuukauden siitä eteenpäin. Raadissa olivat Jukka Hopeavuori ja Risto Lappalainen Liikennevirastosta, Tapio Syrjänen Pirkanmaan ELY-keskuksesta, Heikki Jämsä Infra Ry:stä ja Mika Honkasalo Starasta.

– Ammattilaisten arvio lämmittää mieltä, totta kai, toteaa Raitiotieallianssin liikennejärjestelyistä vastaava Wille Tuomola.

Tampereen raitiotietyömaiden liikennejärjestelyjä suunnitellaan usean asiantuntijan voimin. Työhön osallistuvat raitiotien rakentajat, kaupungin katutilavalvonta ja liikenneinsinöörit, työnaikaisten liikennejärjestelyjen suunnittelijat sekä Tampereen seudun joukkoliikenteen edustajat.

– Työnaikaisten liikennejärjestelyjen yhteinen tavoite on kaupunkilaisten mahdollisimman sujuva arki myös raitiotien rakentamisen aikana, Tuomola painottaa.

Kesällä järjestetyn kilpailun avulla haluttiin kannustaa työmaita kiinnittämään tarkempaa huomiota tilapäisten liikennejärjestelyiden tekoon. Hyvin toteutetuilla liikennejärjestelyillä voidaan vaikuttaa sekä työntekijöiden että tienkäyttäjien turvallisuuteen sekä liikenteen sujuvuuteen.

Raitiotieallianssin saama palkintosumma oli 3000 euroa, joka tullaan käyttämään mm. liikenteenohjauspalveluihin.