Raitiotieallianssin elokuu

Raitiotien rakentamisen näkyvin osa eli kiskojen asentaminen on edennyt jo viidelle eri kadulle: Hämeenkadulle, Itsenäisyydenkadulle, Kanjoninkadulle, Insinöörinkadulle ja Hermiankadulle. Kanjoninkadulla ollaan jo niin pitkällä, että aluetta siivotaan rakentamisen jäljiltä.

Kanjoninkatu

Hämeenkadun Tuulensuussa ryhdyttiin latomaan uutta katukiveystä 10. elokuuta. Kurulaiset kivet ladotaan ja saumataan tukevasti raidelaattojen päälle.

Hämeenkatu

Katso videolta mitä töitä tehtiin Hämeenkadulla 17. elokuuta: https://www.youtube.com/watch?v=ycYq1mbL64g

Siltoja muokataan raitiotietä varten

Raitiotieallianssi rakentaa seitsemän uutta raitiotiesiltaa sekä muokkaa yhdeksää siltaa raitiotielle sopivaksi. Suurin osa siltatöistä tehdään Hervannan valtaväylän varrella. Turtolan alikulkusiltaa levennettiin siten, että raitiotie voidaan rakentaa sillan päälle Hervannan valtaväylän viereen. Hervannan valtaväylän ylittävällä Laulunsillalla muutostyöt jatkuvat vielä ainakin lokakuulle, jonka jälkeen silta saadaan taas pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttöön. Kekkosentien ylittävän uuden raitiotiesillan kannen valutyöt tehtiin 29.-30. elokuuta.

Kekkosentien sillan kannen valu

Katso video Laulunsillan rakennustöistä: https://www.youtube.com/watch?v=b1zetfKvWKQ

Varikon rakentaminen alkaa Hervannassa

Tampereen raitiotien varikon rakennuslupa hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaostossa 22.8.2017.  Raitiotievarikko rakennetaan Hervantaan Hermiankadun itäpäähän, lähelle Ruskon teollisuusaluetta. Varikon noin kuuden hehtaarin tontti rajautuu pohjoisessa Kauhakorvenkatuun ja lännessä Hervannantiehen.

Varikon rakentaminen alkoi syyskuun alussa puuston poistamisella varikon tontilta. Lokakuussa tontilla käynnistyy kiviaineksen louhinta ja murskaus. Varikon tontti on Raitiotieallianssin merkittävin louhintakohde. Tontin tasaus ja valmistelevien töiden kesto on arviolta vuosi. Varsinaisiin varikon rakentamistöihin päästään keväällä 2019.

Raitiotievarikko

Joko olet bongannut Tampereella raitiotien pysäkkejä?

Vielä pysäkeiltä ei pääse hyppäämään raitiovaunun kyytiin, mutta ympäri kaupunkia sijoitetuilta pysäkeiltä löytyy tietoa raitiotien rakentamisesta. Pysäkkejä voit bongata muun muassa Taysissa, Lielahtikeskuksessa, Kalevan Prismassa ja Hervannan kirjastossa.

ratikkapysäkki-info

Big Room muuttaa

Raitiotieallianssin Big Room muuttaa lähemmäksi työmaita osoitteeseen Itsenäisyydenkatu 2. Muutto tapahtuu syyskuun lopussa viikolla 39. Uusi Big Room sijaitsee keskeisellä paikalla ja sinne on myös erinomaiset joukkoliikenneyhteydet. Näissä tiloissa allianssi voi viipyä vuoden 2021 loppuun asti. Näin myös raitiotien osan 2 kehitysvaiheen toiminta on mahdollista integroida tiloihin.

Big Room