Raitiotieallianssin heinäkuu

Ensimmäinen osa raitiotiekiskoja valmiina

Kanjoninkadulla on valmistunut ensimmäinen osa raitiotietä. Tampereen raitiotien ensimmäiset kiskot laskettiin paikalleen 18.5. Insinöörinkadun ja Kanjoninkadun risteysalueelle. Kiintoraidelaatan valut tehtiin kahdessa osassa ja asfaltoimaan päästiin 13.–14.7. Kanjoninkadun lisäksi Insinöörinkadulta asfaltoitiin vasen kaista. Kadun liikennejärjestelyt ovat tämän jälkeen muuttuneet siten, että kiskojen päältä pääsee jo ajamaan.

 

Turtolan alikulkusilta avattiin jälleen käyttöön

Turtolan alikulkusilta avattiin jälleen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön 7.7. Työt aloitettiin maaliskuun lopulla. Siltaa levitettiin niin, että raitiotie voidaan rakentaa sillan päälle Hervannan valtaväylän viereen.

Hämeenkadulle laskettiin ensimmäiset kiskot

Hämeenkadulle Tuulensuun päähän tuotiin ensimmäiset kiskot asennettavaksi 19.7. Työt jatkuivat ensimmäisen kiintoraidelaatan valamisella 27.7. ja tällä viikolla valetaan jo seuraavaa. Hämeenkadulle vietiin lisää kiskoja elokuun ensimmäisenä päivänä. Tuulensuun kortteli valmistuu pala palalta, keskimäärin noin yhden laatan viikossa kerrallaan.

 

 

Raitiotieallianssi saavutti sata tapaturmatonta työpäivää

Rakennustyömaat pyörähtivät käyntiin helmikuun alkupuolella ja koko allianssin porukka on selviytynyt toteutusvaiheen töistään hienosti ilman tapaturmia. Porukalla on selvästi asenne ja motivaatio kohdillaan, sillä tämän kokoisella työmaalla näin pitkä tapaturmattomuus on harvinaista herkkua. Tästä kiitoksena järjestettiin Raitiotieallianssin työntekijöille palkintolounas Hervannassa ja Tammelassa.

 

Ratikka-Nysse vieraili Tammelantorilla

Ratikkapäivässä esitelty Ratikka-Nysse vieraili Tammelantorilla 12.7. ja 19.7. vastaamassa kuntalaisten kysymyksiin ratikan rakentamisesta. Nyssessä riitti kävijöitä ja heitä kiinnosti erityisesti oman asuinalueensa tulevat muutokset. Tarjolla oli katusuunnitelmia ja vastauksia kysymyksiin. Ratikka-Nyssen takaosaan rakennetussa elokuvakatsomossa näytettiin aiheeseen liittyviä videoita. Ratikka-Nysse jatkaa kierrostaan syksyllä ja tiedotamme asiasta myöhemmin lisää.