Raitiotieallianssin kesäkuu: Raitiotien rakentaminen vilkasta kaikilla lohkoilla – osa töistä valmistuu juhannukseen mennessä

Työt Tampereen raitiotien osalla 2 eli Santalahden ja Lentävänniemen välillä etenevät edelleen etuajassa, sillä töistä on nyt valmiina 85 prosenttia, kun projektiaikaa on kulunut 82 prosenttia.  

Näsisaaressa on aloitettu raitiotien kiskoasennukset sekä jalankulku- ja pyöräväylien rakentaminen. Saaren siltoja viimeistellään kesäkuun aikana. Hiedanrannassa on käynnissä loput kiveys- ja päällysrakennetyöt sekä viheralueiden multaukset ja kylvöt. Myös Lentävänniemessä ja Niemenrannassa viimeistellään pinta- ja vihertöitä. 

Rakentamisen aikaisista liikennejärjestelyistä ja muista vaikutuksista sekä yötöistä ja osan 1 takuutöistä tiedotetaan ajantasaisesti Raitiotieallianssin nettisivulla. Joukkoliikennevaikutuksista tiedottaa Nysse ja Ratikan taiteesta sekä raitiotien jatkosuunnitelmista tiedottaa Tampereen Ratikka.

Rosenlewin sillalla on viimeistelty päällysrakennetöitä ja aloitettu ajojohdinten asennukset. Kuva: Wille Nyyssönen

Santalahti ja Näsisaari

Santalahden raitiotietyöt ovat loppusuoralla. Rosenlewin sillalle on asennettu kiskot, ja kesäkuussa radalla tehdään hitsauksia. Rantatiellä ja Rosenlewin sillalla jatketaan raitiotien sähkörata-asennuksia kesän ajan, ja Rantatien länsipäässä asfaltoidaan pieni alue ajorataa sekä jalankulku- ja pyöräväylää kesäkuun alussa. Pölkkylänniemessä on viimeistelty Rosenlewin sillan luiskia. Pölkkylänsillan alta on kaivettu louheet ja kanava avattu.

Näsisaaressa ratapohjatyöt ovat valmistuneet ja kiskojen sekä sähköratapylväiden asennukset aloitettu. Saaressa, Pölkkylänsillalla ja Pohjoisella Hiedansillalla tehdään kesäkuussa myös jalankulku- ja pyöräväyliä. Pölkkylänsillan ja tukimuurikaukalon taitorakennetöitä viimeistellään, ja ne valmistuvat arviolta juhannukseen mennessä. Pohjoisella Hiedansillalla on tehty vedeneristystä, ja kesäkuussa sillalle asennetaan kaiteita sekä kiskokauluksia.   

Santalahden ja Näsisaaren raitiotietyöt valmistuvat arviolta loppusyksyllä. 

Näsisaaressa työt jatkuvat loppusyksyyn asti. Kuva: Wille Nyyssönen

Hiedanranta

Hiedanrannassa on rakennettu kantavaa kasvualustaa ja tehty viimeisiä kaapeliputkituksia. Rannassa viimeistellään kesäkuussa päällysrakennetöitä sekä kiviasennuksia. Myös Nottbeckinaukiolla jatketaan kiveystöitä arviolta juhannukseen asti. Aukiolle on istutettu ensimmäisiä puita, ja istutustyöt jatkuvat kesän aikana. 

Tehtaan alueella on mullattu nurmiraidetta ja tehty kylvötöitä sekä asennettu golfkiveyksiä. Pintarakennetyöt jatkuvat Tehdaskartanonkadun pohjoispuolella kesäkuussa. Hiedanrannassa viimeistellään kesäkuussa myös raitiotien sähkörata-asennuksia. 

Hiedanrannan raitiotietyöt jatkuvat kesän ajan, ja työt valmistuvat arviolta syyskuussa. 

Sellupuistossa jatketaan kesäkuussa pintarakennetöitä. Kuva: Konsta Vähäkangas

Lentävänniemi ja Niemenranta

Niemenrannassa ja Lentävänniemessä edetään kohti katujen valmistumista. Federleynkadulla, Kehyskadulla ja Lielahdenkadulla on tehty toukokuussa pintatöiden, päällysrakenteen ja ajojohdinten viimeistelyjä. Viimeistelytyöt jatkuvat vielä kesäkuun aikana, joiden lisäksi tehdään viimeisiä teknisten järjestelmien asennuksia. Kesäkuun alussa Lielahdenkadulla asfaltoidaan myös pieni osuus pohjoispuolen jalankulku- ja pyöräväylää Halkoniemenkadun liittymän tuntumassa. Töiden aikana kulkureitti ohjataan Lielahdenkadun eteläpuolen väylälle. 

Myös Halkoniemenkadulla ja Pyhällönpuistossa on edetty viimeisiin työvaiheisiin. Halkoniemenkadulla on tehty loppuja päällysrakennetöitä ja asfaltoitu ajoratoja sekä kävely- ja pyöräteitä. Kesäkuussa Halkoniemenkadulla ja Pyhällönpuistossa tehdään viimeisiä raitiotien sekä jalankulku- ja pyöräväylän pintatöitä ja kiviasennuksia. Lisäksi kesäkuun alussa alueelle istutetaan uusia puita. 

Suurin osa Lentävänniemen lohkon töistä valmistuu juhannukseen mennessä. Alueella jatketaan kuitenkin loppuja viimeistelytöitä vielä kesän ajan.  

Halkoniemenkadulla on tehty asfaltointeja ja aloitettu puiden istutukset. Kuva: Niklas Lagerbohm