Raitiotien ajojohtimia asennetaan Itsenäisyydenkadulla ja Kalevassa

Raitiotieallianssi aloittaa viikosta 3 eli 13.1. alkaen raitiotien sähköratatyöt Itsenäisyydenkadulla ja Rieväkadulla. Töistä aiheutuu ajoittain liikennevaikutuksia. Osa asennuksista tehdään öisin.

Itsenäisyydenkadulla kiinteistöjen seiniin aiemmin kiinnitettyihin seinäkiinnikkeisiin aloitetaan ajojohtimien ja niiden vaatimien tukirakenteiden ja varusteiden asennukset. Köysiportaaleja rakennusten seinillä asennetaan viikosta 4 alkaen. Lisäksi ajojohtimia ja varusteita asennetaan Itsenäisyydenkadun sähköratapylväisiin. Työt kestävät arviolta maaliskuun lopulle. Töitä tehdään päiväaikaan klo 7-17 välisenä aikana ja niistä aiheutuu melua kiinteistöihin ja asuntoihin, joiden lähellä sijaitseviin seinäkiinnikkeisiin asennuksia tehdään. Työt tehdään nostokorista, jolla liikutaan ikkunoiden takana. Myös Itsenäisyydenkadulla sijaitsevien sähköratapylväiden varustelu tapahtuu nostokorista. Osa töistä tehdään öisin helmikuun lopulta alkaen.

Nostokoria liikutetaan jalkakäytävällä ja kadulla, ja työalue aidataan siten, että jalkakäytävän osuus kapenee työn ajaksi. Niitä kiinteistöjä, joita työt koskevat, tiedotetaan asiasta. Autoliikenteelle voi tulla hetkellisiä ajoratamuutoksia ja kaistakavennuksia. Tarvittaessa liikennettä ohjataan liikenteenohjaajilla.

Itsenäisyydenkadun ohella ajojohtimien asennuksia tehdään alkuvuonna myös Teiskontiellä, jossa työ tehdään pääosin kiskoilla liikkuvasta kalustosta.

Rieväkadulla sähköratatyöt aloitetaan viikolla 3 sähköratapylväiden pystytyksillä. Sen jälkeen tehdään pylväiden varustelu ja ajojohtimien asennukset. Rieväkadun töiden kesto on samoin helmi-maaliskuulle. Samanaikaisesti sähköratatöitä tehdään toisen työryhmän toimesta Sammonkadulla. Myös Sammonkadulla ajojohtimien asennus operoidaan kiskoilla liikkuvasta nostokorista.