Raitiotien rakentaminen jatkuu elokuussa Santalahden ja Lentävänniemen välillä – liikennöinti valmistuneella Pyynikintori-Santalahti-osuudella alkaa 7. elokuuta

Tampereen raitiotien osan 2 työt jatkuvat suunnitellusti Santalahdessa, Näsisaaressa, Hiedanrannassa ja Niemenrannan sekä Lentävänniemen alueella. Kaikilla rakentamislohkoilla tehdään katurakennus- ja päällysrakennetöitä, ja Santalahdessa sekä Näsisaaressa työskennellään myös siltojen parissa.

Raitiotieinfran koeajot Pyynikintorin ja Santalahden välillä saatiin tehtyä heinäkuussa onnistuneesti, ja liikennöinti valmistuneella osuudella aloitetaan maanantaina 7. elokuuta. Liikenteen aloitusta juhlitaan sunnuntaina 6.8. pidettävässä Santalahden Ratikkajuhlassa.

Rakentamisen aikaisista liikennejärjestelyistä ja muista vaikutuksista sekä yötöistä tiedotetaan ajantasaisesti Raitiotieallianssin nettisivulla. Joukkoliikennevaikutuksista tiedottaa Nysse ja Ratikan taiteesta sekä raitiotien jatkosuunnitelmista tiedottaa Tampereen Ratikka.

Pyynikintorin ja Santalahden välillä testattiin ratainfraa heinäkuussa. Kuva: Raitiotieallianssi/Pasi Tiitola

Santalahti ja Näsisaari

Santalahden länsipäässä työt jatkuvat katurakennuksen, päällysrakenteen ja siltatöiden parissa. Rantatien länsipään liittymä Paasikiventieltä palautetaan takaisin entiselle paikalleen elokuun alussa. Työnaikaisen liittymän alue ennallistetaan, ja sen kohdalla aloitetaan ratapohjatyöt. Rosenlewin siltaa viimeistellään, ja elokuussa tehdään sillan tukien impregnointia yöaikaan. Paasikiventiellä tehdään elo-syyskuussa asfalttien jyrsintää, uudet asfaltit ja ajoratamaalaukset sekä maantiekaiteet ja viheralueiden viimeistelyt, minkä jälkeen lisäkaistan työt valmistuvat. Syksyn aikana myös Rantatien länsipään jalankulku- ja pyöräliikenne ohjataan lopulliselle paikalleen tulevan kiertoliittymän kautta, jolloin Pispalanharjun sivua kulkeva väliaikainen jalankulku- ja pyöräväylä poistuu käytöstä. Rantatien länsipäässä sekä Rosenlewin sillalla jatketaan syksyllä vielä ratatöitä. 

Rantatiellä ja Rosenlewin sillan tukimuurikaukalolla tehdään sepelirataa. Kuva: Raitiotieallianssi/Liina Rahja

Näsisaaren itäpuolelle rakennettavalla Pölkkylänsillalla on käynnissä kannen raudoitus sekä jänneputkitus. Sillan kannen valu on tarkoitus toteuttaa vielä loppukesän aikana. Näsisaaren länsipuolella on saatu Hiedansiltojen porapaalutukset valmiiksi ja käynnissä on sillan maa- ja välitukien rakentaminen.

Pölkkylänsillalla tehdään jänneputkitusta. Kuva: Raitiotieallianssi/Liina Rahja

Hiedanranta

Hiedanrannassa jatketaan pysäkkialueiden rakentamista tulevalla Hiedanrannan vaihtopysäkillä, Tehtaan pysäkillä sekä Sellupuistossa sijaitsevalla Niemen kartanon pysäkillä. Lisäksi Hiedanrannan vaihtopysäkin alueella rakennetaan ratapohjaa, Nottbeckinaukion ja Sellupuiston välillä tehdään kiintoraidetöitä, ja Sellupuistossa on aloitettu sepeliratatyöt Ollinojansillan alueella. Hiedanrannan ja Sellupuiston sähkönsyöttöasemilla tehdään asennustöitä. Hiedanrannassa on tavoitteena aloittaa loppuvuodesta myös raitiotien sähköratatyöt, eli sähköratapylväiden varustelu ja ratajohdon asennukset. 

Hiedanrannassa rakennetaan pysäkkialueita. Kuva: Raitiotieallianssi/Antti Kiviniemi

Lentävänniemi

Niemenrannan ja Lentävänniemen alueella jatketaan elokuussa kiveystöitä, asfaltointeja sekä ajojohdinasennuksia. Kehyskadun ja Lielahdenkadun kiertoliittymän alueelle on rakennettu uudet bussipysäkit, jotka otetaan käyttöön perjantaina 4.8. Samana päivänä myös suljettuna ollut Lielahdenkadun ja Lentävänniemenkadun risteys avataan liikenteelle.  Raidetyöt ovat käynnissä vielä Lielahdenkadun ja Pyhällönpuiston välillä, ja Pyhällönpuistossa aloitetaan elokuun aikana myös kuljettajien taukotilan rakentaminen. 

Lielahdenkadulla on tehty nurmirataosuuden tarkemittauksia. Kuva: Raitiotieallianssi/Janne Rantala