Raitiotien rakentamisesta liikennejärjestelyjä Sammonkadulle Tursonkadun liittymään

Raitiotien rakentaminen tuo uusia liikennejärjestelyjä Sammonkadulle Tursonkadun liittymään viikosta 39 alkaen. Sammonkadun ja Tursonkadun liittymässä tehdään sadevesi- ja vesijohtolinjojen putkisiirtoja, joiden vuoksi Sammonkadun ja Tursonkadun välinen autoliikenne on kokonaan estetty. Jalankulkijat ja pyöräilijät opastetaan työmaan ohi eteläpuolelta kiertoreittiä. Työt liittymäalueella kestävät arviolta kuusi viikkoa.

Kolme liittymää Sammonkadulta suljettu

Tursonkadun, Sarvijaakonkadun ja Kaalamonaukion liittymät Sammonkadulle ovat yhtä aikaa suljettuna noin kaksi viikkoa.

Lännen suunnasta ajoreitti Tursonkadulle on Kalevan puistotie-Salhojankatu-Kalevantie-Takojankatu. Idän suunnasta reitti on Sammon valtatie-Sarvijaakonkatu-Takojankatu. Samoja reittejä pääsee myös Sarvjaakonkadulle, jonka liittymä Sammonkadulle on samoin suljettu.

Myös kulku Kaalamonaukiolle Sammonkadun suunnalta on kokonaan suljettu. Kaalamonaukiolle pääsee lännestä päin tultaessa reittiä Kalevan puistotie–Kaskitie–Kaalamonaukio. Idästä päin ajettaessa Sammonkatua pitkin, kuljetaan Sammonkatu–Kaupinkatu–Nyyrikintie–Kalevan puistotie–Kaskitie–Kaalamonaukio.

Poistuttaessa Kaalamonaukiolta kulkevat reitit länteen ja itään Kaskitien kautta. Itään päin lähdettäessä Kaskitie–Kaupinkatu–Sammonkatu. Länteen kuljetaan Kaskitie–Kaupinkatu–Nyyrikintie–Kalevanpuistotie.

Liikennevalot Sarvijaakonkadun ja Sammonkadun sekä Tursonkadun ja Sammonkadun risteyksissä ovat töiden ajan pois käytöstä. Työmaiden vaikutusalueella ajoneuvoliikenteen enimmäisnopeus on 30 kilometriä tunnissa.

Kiertoreitit Sarvijaakonkadun, Tursonkadun ja Kaalamonaukion liittymien ollessa suljettuina