Raitiotien reitiltä poistetaan puustoa

Tampereen kaupunki ja Raitiotieallianssi valmistelevat raitiotien rakentamista poistamalla puita raitiotien reitiltä keskustassa, Kalevassa, Hervannan valtaväylällä ja Hervannassa. Puiden poisto ajoittuu maalis-huhtikuun vaihteeseen. Työt voivat ajoittain aiheuttaa alueilla liikennejärjestelyitä ja kulkureittien muutoksia.

Keskustassa puustoa poistetaan Pirkankadulla ja Posteljooninpuistossa Rautatieaseman pohjoispuolella sekä Itsenäisyydenkadulla.

Kalevassa puustoa poistetaan Sammonaukiolla Teiskontien ja Kalevan puistotien risteysalueelta sekä Itsenäisyydenkadun ja Kalevan puistotien risteyksestä. Sammonkadulla puustoa poistetaan sekä kadun itä- että länsipäästä. Lisäksi puustoa poistetaan Kalevan ABC-huoltamon ja Kekkosentien väliseltä alueelta.

Hervannan valtaväylän varrella puita poistetaan Muotialassa Laulunsillasta noin 200 metriä etelän suuntaan.

Hervannassa puustoa poistetaan Insinöörinkadulla välillä Tamppikuja–Atomipolku, Insinöörinkadulla välillä Kanjoninkatu–Orivedenkatu ja Hermiankadulla välillä Hervannan valtaväylä–Visiokatu.

Puut kaadetaan yhdyskuntalautakunnan viime vuonna hyväksymien katusuunnitelmien perusteella. Uusia katupuita tullaan istuttamaan poistettavien tilalle raitiotien rakennustöiden edetessä. Itsenäisyydenkadun itäpäähän puita ei enää mahdu pysäkin sekä pyöräilyn ja jalankulun vaatiman tilan takia.

 

Tampereen kaupungin tiedote