Raitiotiesillan rakentamisesta muutoksia valtatie 9:n liikenteeseen


Raitiotieallianssi jatkaa valtatie 9:n (Tampere-Jyväskylä) ylittävän raitiotiesillan eli ns. Vackerin alikulkusillan rakentamista viikosta 3 alkaen muuttamalla liikennejärjestelyjä valtatie 9:llä sekä valtatieltä Hervannan suuntaan ja Hervannan valtaväylältä länteen johtavilla rampeilla.

Valtatie 9:n yli rakennetaan raitiotiesilta, jonka pilarin anturan ja itse siltapilarin rakentaminen alkaa ajokaistojen välissä. Töiden vuoksi valtatien ajokaistoja kavennetaan ja nopeusrajoituksia lasketaan työalueen kohdalla 50-60 kilometriin tunnissa. Myös valtatie 9:ltä Hervantaan ja Hervannan valtaväylältä lännen suuntaan johtaville rampeille tulee ajolinjojen muutoksia ja nopeusrajoituksia. Ramppien sivussa tullaan tekemään myöhemmin myös louhintatöitä.

Valtatie 9:n ylittävän sillan työt ja liikennejärjestelyt kestävät arviolta ensi vuoden syksyyn. Osa raitiotietöistä toteutetaan yöaikaan, jolloin alueella on vähemmän liikennettä. Mahdollisista yötöistä ja niiden vaikutuksista tiedotetaan töiden edetessä erikseen.

Raitiotieallianssi
Itsenäisyydenkatu 2, 33100 Tampere

Käyntiosoite Pakkahuoneenaukio 1

info@raitiotieallianssi.fi

Raitiotietä rakennetaan:

15 000 metriä

Raitiotietä valmistunut:

1000 metriä

 

Seuraa raitiotien rakentamista somessa!