Raitiotiesillan rakentamisesta muutoksia valtatie 9:n liikenteeseen

Raitiotieallianssi jatkaa valtatie 9:n (Tampere-Jyväskylä) ylittävän raitiotiesillan eli ns. Vackerin alikulkusillan rakentamista viikosta 3 alkaen muuttamalla liikennejärjestelyjä valtatie 9:llä sekä valtatieltä Hervannan suuntaan ja Hervannan valtaväylältä länteen johtavilla rampeilla.

Valtatie 9:n yli rakennetaan raitiotiesilta, jonka pilarin anturan ja itse siltapilarin rakentaminen alkaa ajokaistojen välissä. Töiden vuoksi valtatien ajokaistoja kavennetaan ja nopeusrajoituksia lasketaan työalueen kohdalla 50-60 kilometriin tunnissa. Myös valtatie 9:ltä Hervantaan ja Hervannan valtaväylältä lännen suuntaan johtaville rampeille tulee ajolinjojen muutoksia ja nopeusrajoituksia. Ramppien sivussa tullaan tekemään myöhemmin myös louhintatöitä.

Valtatie 9:n ylittävän sillan työt ja liikennejärjestelyt kestävät arviolta ensi vuoden syksyyn. Osa raitiotietöistä toteutetaan yöaikaan, jolloin alueella on vähemmän liikennettä. Mahdollisista yötöistä ja niiden vaikutuksista tiedotetaan töiden edetessä erikseen.