Raitiotietyöt keskustassa etenevät – liikennejärjestelyihin muutoksia

Raitiotien rakentaminen Tampereen keskustassa etenee kaikilla kaduilla. Pirkankadulla, Hämeenkadulla ja Itsenäisyydenkadulla uudet työvaiheet tuovat joitakin uusia liikennejärjestelyjä ja reittimuutoksia viikolta 18 alkaen.

Hämeenkadulla jalkakäytä- ja suojatiemuutoksia

Hämeenkadun ja Kuninkaankadun liittymässä kaukolämpötyöt jatkuvat ja ajoyhteys Kuninkaankadulta Hämeenkadulle pysyy toistaiseksi suljettuna. Hämeenkadun työalue Kuninkaankadun ja Aleksis Kiven kadun välillä laajenee kadun eteläreunassa. Jalkakäytävä kapenee osittain, ja bussikaista siirtyy lähemmäs Hämeenkadun eteläreunaa. Uusi bussikaista asfaltoidaan viikon 18 aikana.

Aleksis Kiven kadun kohdalla Hämeenkadun ylittävä suojatie kapenee, ja sen liikennevalot poistetaan. Myös Kuninkaankadun ja Aleksis Kiven kadun välillä sijaitsevia bussipysäkkejä siirretään töiden etenemisen mukaan tällä osuudella.

Itsenäisyydenkadulla liikennejärjestely lopputilanteen mukaiseksi Salhojankadun kohdalla

Itsenäisyydenkadun ja Salhojankadun liittymässä otetaan perjantaina 4.5. klo 7.00 käyttöön raitiotien valmistumiseen liittyvä liikennejärjestely. Salhojankadulta Itsenäisyydenkadun eteläpuolelta voi autoliikenne jatkossa kääntyä vain idän suuntaan, mutta keskustan suuntaan kääntyminen on kielletty. Samaan aikaan Kalevan puistotien liikennejärjestelyjä muutetaan siten, että Kalevan puistotieltä voi kääntyä Itsenäisyydenkadulle sekä etelän että pohjoisen suunnasta.

Salhojankadun ja Itsenäisyydenkadun risteyksessä aloitetaan raitiotien päällysrakenteen eli kiintoraidelaatan ja kiskojen asentaminen. Töiden aikana liittymässä on käytössä yksi suojatie ensin liittymän länsipuolella ja töiden edetessä suojatie siirretään liittymän itäpuolelle. Suojatien liikennevalot ovat töiden aikana pois käytöstä. Autoliikenne ohittaa työmaan ensin Itsenäisyydenkadun eteläreunalla, mutta asfaltoinnin valmistuttua liikenne kulkee idän suuntaan kadun eteläreunaa ja länteen kadun pohjoisreunaa. Työt alueella kestävät kesäkuun loppuun.

 

Salhojankadulta voi 4.5. alkaen käänyä vain idän suuntaan
Salhojankadulta voi 4.5. alkaen käänyä vain idän suuntaan

Pirkankadulla muutoksia Kortelahdenkadun liittymään

Pirkankadulla, Mariankadun ja Mustalahdenkadun välillä, alkaa arviolta viikolla 20 ratapohjan rakentaminen ja kiintoraidelaatan ja kiskojen asentaminen kadun keskialueella. Kiintoraidelaatan rakentaminen alkaa Kortelahdenkadun ja Pirkankadun risteysalueelta. Auto-ja bussiliikenne kulkee kadun etelä-ja pohjoisreunaa työmaan ohi. Kortelahdunkadulta voi kääntyä vain oikealle eli länteen Pyynikintorin suuntaan. Pirkankadulta voi samoin idän suunnasta ajettaessa kääntyä oikealle Kortelahdenkadulle. Lännen suunnasta tullessa kääntyminen Pirkankadulta Kortelahdenkadulle on kielletty. Risteysalueen rakentamistyöt valmistuvat heinäkuun aikana ja tämän jälkeen liikenne palautetaan alkuperäiseen tilanteeseen.

Jalankulkureitti Pirkankadun pohjoispuolella kaventuu. Käytössä on jalkakäytäväalue, joka sijaitsee Kustaa Hiekan säätiön rakennuksen vieressä. Kaikkiaan päällysrakennetyöt kadun keskialueella jatkuvat arviolta vuoden loppuun saakka.

 

Suositellut ajoreitit Kortelahdenkadun ja Pirkankadun liittymän muutosten aikana
Suositellut ajoreitit Kortelahdenkadun ja Pirkankadun liittymän muutosten aikana