Raitiotietyöt osalla 2 etenevät – Paasikivenkadun pohjoispuolen uusi jalankulku-ja pyöräväylä kokonaisuudessaan käyttöön

Raitiotieallianssin raitiotie- ja katurakennustyöt osalla 2 jatkuvat lähiviikoilla uusilla työvaiheilla:

Sepänkadulla Sepänkadun sillan ja Satakunnankadun välillä on saatu länsipuolen katurakennustyöt päätökseen. Jalankulkuväylä on siirretty kiinteistöjen viereen ja asfaltoidaan viikoilla 36-37. Kadun itäosalla aloitetaan raitiotieradan pohjatyöt. Siihen liittyen Sepänkadun itäpuolella Sepänkadun ja Kankurinkadun välinen jalankulku-ja pyöräväylä otetaan työmaaliikenteen käyttöön. Osuus on ollut työmaa-alueena jo aiemmin. Pirkankadun liittymän ja Satakunnankadun välillä jatkuvat vielä johto-ja putkisiirrot sekä elokuussa aloitetut päällysrakennetyöt eli kiintoraidelaattojen valaminen ja kiskojen asennus.

Sepänkadun raidetyöt etenevät kiintoraidelaattojen valutöillä
Sepänkadun sillan työt jatkuvat pohjois-ja eteläseinämän valutöillä syksyn aikana

Paasikivenkadulla työt ovat edenneet vaiheeseen, jossa koko Paasikivenkadun pohjoispuolelle rakennettu uusi jalankulku- ja pyöräväylä valmistuu. Osuus Haarlankujalta Haarlankadun liittymään saadaan jalakulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön perjantaina 17.9. Onkiniemenkadun ja Haarlankujan välinen osuus valmistui jo kesäkuussa.

Jalankulku- ja pyöräväylä Paasikivenkadun pohjoispuolella Haarlankadun ja Haarlankujan välillä avataan perjantaina 17.9.

Uusi pyöräväylä on 2,5 metriä leveä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden osuudet väylästä on eroteltu betonikiviraidalla. Jalankulku ja pyöräily opastetaan uuden väylän kautta, mutta Haarlan kiinteistön pysäköintialueen ja työmaatukikohdan aidan välissä kulkeva työnaikainen jalankulku-ja pyöräväylä jää edelleen käyttöön. Uusi jalankulku-ja pyöräilyväylä liittyy raitiotien rakentamiseen sekä Paasikivenkadun uusimiseen raitiotien mahdollistavan katusuunnitelman mukaiseksi.

Jalankulku-ja pyöräilyreitit viikon 37 perjantaista 17.9. alkaen

Paasikivenkadulla työalue on siirtynyt kadun keskiosalle, jossa tehdään massanvaihtoja sekä johtojen ja putkien poikituksia kadun alitse.

Santalahden uudella ylikulkusillalla rakennetaan viikolla 36 sääsuojaa, jonka alla tehdään lähiviikkoina vedeneristystöitä. Lisäksi sillan kannen valumuotteja puretaan viikolla 37 yöaikaan. Yötöiden aikana Paasikiventielle aiheutuu kaistamuutoksia siten, että sillan kohdalla on vain yksi kaista käytössä. Maanantain ja tiistain välisenä yönä 13.-14.9. purkutöitä tehdään pohjoispuolen liikenneaukon kohdalla ja liikenne siirretään tällöin eteläpuolen kaistalle. Vastaavasti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 14.-15.9. puretaan muottia eteläisen liikenneaukon kohdalla ja liikenne on siirretty pohjoispuolen kaistalle. Sillan kansi valettiin elokuun puolivälissä, ja siltatyöt etenevät suunnitellusti niin, että silta valmistuu loppuvuoden aikana. Raitiotieallianssi tiedottaa yötöistä tarkemmin joka viikko verkkosivuillaan.

Santalahden ylikulkusillan valutyöt
Santalahden ylikulkusillalla työt jatkuvat valumuotin purkamisella ja  vedeneristystöillä sääsuojassa. Kuva: Pasi Tiitola

Rantatiellä tehdään Santalahden ylikulkusillan kohdalla asfaltointeja viikolla 36 ja sen jälkeen autoliikenteen kaistoja siirretään asfaltoidulle alueelle. Rantatiellä tehdään parhaillaan pohjatöitä raitiotielle, ja syyskuun lopulla kadulle asennetaan raitiotien ensimmäiset kiskot.

Pirkankadulla tehdään syyskuun loppupuolella kadun pohjoispuolen asfaltointia, jonka jälkeen autoliikenteen kaistat Pirkankadulla siirtyvät kadun pohjois- ja eteläreunalle. Työalue sijaitsee kadun keskiosalla Sepänkadun liittymäalueella.