Raitiotietyöt sulkevat Kekkosentien rampin Hervannan suuntaan yhdeksi yöksi

Raitiotieallianssi aloittaa työt Teiskontien alikulkusillan eli Hervannan suuntaan vievän autoliikennerampin leventämiseksi raitiotietä varten. Ensimmäiseksi tehdään pontitustöitä, joiden vuoksi Teiskontieltä idästä Kekkosentielle Hervannan suuntaan laskeva ramppi on suljettu 2.-3.10. eli maanantain ja tiistain välisenä yönä iltayhdeksästä aamuviiteen. Töistä aiheutuu melua ja tärinää lähialueille.

Yötöiden aikana autoliikenne ohjataan kiertoreitille, joka Teiskontieltä Hervannan suuntaan on Kissanmaankatu-Takahuhdintie-Uudenkylänkatu-Sammon valtatie-Hervannan valtaväylä tai Teiskontie-Ilmarinkatu-Kaupinkatu-Sammonkatu-Sammon valtatie-Hervannan valtaväylä.

Sillan alikulun jalankulku- ja pyöräilyreitti on suljettu samaan aikaan. Opasteet ohjaavat kävelijät ja pyöräilijät kiertoreitille Teiskontien eteläpuolelle.

Yötöiden liikennejärjestelyt ovat viranomaisten ja Tampereen yliopistollisen sairaalan sekä hälytysajoneuvojen tiedossa. Pontitustyöt tehdään ilta-ja yöaikaan, jotta liikenteelle aiheutuu häiriötä mahdollisimman vähän. Koska pontitusta tehdään lähellä ajorataa, joudutaan liikenne rampilla keskeyttämään yhdeksi yöksi turvallisuussyistä.

Ramppia levennetään noin 15 metriä, jotta tuleva raitiotierata pääsee kulkemaan sillan päältä. Maanrakennus- ja kaivutyöt sillan rakentamiseksi alkavat viikon 40 tai 41 aikana. Kaikkiaan sillanrakennustöiden kesto on useampi kuukausi. Töiden aikana jalankulku-ja pyöräily ohjataan opasteilla kiertoreitille.

 

Jalankulku-ja pyöräilyreitit Teiskontien alikulun siltatöiden aikana

 

Kiertoreititi Kekkosentien rampin ollessa suljettuna Hervannan suuntaan