Rantatien länsipään autoliikenne uusitulle ajoradalle

Raitiotieallianssin raitiotie- ja katurakennustyöt Rantatien länsipäässä ovat edenneet vaiheeseen, jossa uusittu ajorata on asfaltoitu ja liikenne voidaan siirtää lopulliselle paikalleen Rantatien eteläreunaan. Raitiotien pohjatyöt jatkuvat kadun pohjoisreunalla.

Pyöräily ja jalankulku ohjataan toistaiseksi vielä osittain Paasikiventien vartta, mutta kun Santalahden silta saadaan loppuvuonna ylikulkukäyttöön, voidaan myös pyöräilyä siirtää ainakin osittain lopulliselle reitilleen. Katusuunnitelmissa pyöräily on linjattu lähes koko kadun matkalta ajoradalle.

Jalankulkuun ja pyöräilyyn vaikuttavat kuitenkin vielä Rantatien eteläreunalla jatkuvat talorakennustyömaat. Niiden vuoksi jalankulku- ja pyöräilyreittejä voidaan edelleen ajoittain joutua muuttamaan raitiotien rakentamisen yhteydessä.

Rantatien itäpäässä tehdään hulevesiputkituksia. Raitiotien kiintoraidelaatan pohjatyöt on saatu valmiiksi Santalahden pysäkille asti. Lisäksi alueella tehdään päällysrakennetöitä eli asennetaan kiskoja ja valetaan kiintoraidelaattaa.

 

Palautteet:
Tampereen palvelupiste
sähköposti tampereenpalvelupiste@tampere.fi
puhelin 041 730 8168
Frenckellinaukio 2 B
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma – pe klo 9 – 16