Tampereen raitiotiellä jo viisi kilometriä kaksoisraidetta

Tampereen raitiotien rakentamisessa on saavutettu yksi välitavoite, kun kiskoja ja kiintoraidelaattaa on tänään 6.11. asennettuna ensimmäiset viisi kilometriä. Kaksoisraidetta on nyt siis kolmannes koko raitiotien ensimmäisen osuuden, keskusta–Hervanta–Tays, kokonaismäärästä. Raitiotien koko pituus tällä osalla on 15 kilometriä.

Päällysrakennetyöt eli kiskojen asennus ja kiintoraidelaattojen valaminen ovat kuluvan vuoden aikana olleet keskeisin työvaihe raitiotien rakentamisessa. Päällysrakennetöitä jatketaan edelleen säiden salliessa, ja vuoden loppuun mennessä kokonaismäärä on jo lähellä kuutta kilometriä.

– Kaksoisraidetta on nopeimmillaan syntynyt yli 200 metriä viikossa. Esimerkiksi Sammonkadulla valmistuu kiintoraidelaatta koko kadun mitalta tänä vuonna. Hämeenkadulla kiskoja ja kiintoraidelaattaa on puolestaan asennettu suunniteltua enemmän, Raitiotieallianssin päällysrakennetöistä vastaava Timo Kuusela kertoo.

Sammonkadun kiintoraidelaatat valmistuvat vuoden 2018 loppuun mennes
Sammonkadun kiintoraidelaatat valmistuvat vuoden 2018 loppuun mennessä

Päällysrakennetöiden jälkeen raitiotielle asennetaan sähköliikenteen vaatimat rakenteet eli sähköratapylväät ja ajojohtimet. Lisäksi raitiotielle tulee useita teknisiä järjestelmiä kuten liikennevaloja ja turvalaitteita.

– Valmiista raitiotieradasta puhutaan siinä vaiheessa, kun kaikki tekniset järjestelmätkin on asennettu. Sähköratapylväitä on asennettu jo muun muassa Hämeenkadulle, Sammonkadulle, Insinöörinkadulle ja Hervannan valtaväylälle. Myös ajojohtimien asennusta tehdään vielä tänä vuonna Hervantaan ja Hervannan valtaväylälle, Kuusela summaa.

Hämeenpuiston rata-ja kiveystyöt käynnissä
Hämeenpuiston rata-ja kiveystyöt käynnissä

 

Päällysrakennetöitä on tänä vuonna tehty kaikilla raitiotien katualueilla eli keskustassa, Kalevassa, Hervannan valtaväylällä ja Hervannassa. Varikon raiteistoa aletaan rakentaa ensi vuonna.

Katso video kaksoisraiteen merkkipaalusta

Hervannan Insinöörinkadun kaksoisraidetta Kanjoninkadun suuntaan
Hervannan Insinöörinkadun kaksoisraidetta Kanjoninkadun suuntaan