Uusia liikennejärjestelyjä Tammelan puistokadun ja Itsenäisyydenkadun risteykseen

Raitiotieallianssi jatkaa torstaista 26.10. alkaen kunnallisteknisiä muutostöitä uusilla työvaiheilla ja liikennejärjestelyillä Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksessä.

Työalue siirtyy Tammelan puistokadun ja Itsenäisyydenkadun koilliskulmaan. Liikenne kulkee Tammelan puistokadulla työalueen ohi yhdellä kaistalla molempiin suuntiin. Tammelan puistokadulta risteykseen tultaessa voi samalta kaistalta ajaa suoraan ja kääntyä sekä oikealle että vasemmalle.

Yliopistonkadun suunasta risteykseen tultaessa suoraan ajavat ja vasemmalle kääntyvät käyttävät samaa kaistaa. Oikealle Itsenäisyydenkadulle kääntyminen on kielletty. Risteyksen itä-ja länsipuolilla Itsenäisyydenkadulla suoraan ajavat ja oikealle kääntyvät käyttävät samaa kaistaa. Vasemmalle kääntyville on oma kaista.

Risteyksessä itä-ja pohjoispuolella sijaitsevat suojatiet suljetaan, ja jalankulku ja pyöräily ohjataan korvaaville reiteille opasteilla. Kaksi muuta suojatietä risteyksen länsi- ja eteläpuolella ovat normaalisti käytössä.

Nopeusrajoitus työmaan vaikutusalueella on 30 kilometriä tunnissa. Tammelan puistokadun ja Itsenäisyydenkadun risteyksessä tehdään töitä useassa vaiheessa. Uudet liikennejärjestelyt kestävät 2-3 viikkoa. Risteysalueella siirretään viemäri- ja vesijohtolinjoja pois tulevan radan alta ja risteyksen itäpuolella tehdään lopuksi myös Itsenäisyydenkadun yli menevät poikitukset hulevesi- ja kaapeliputkien osalta.

 

Sallitut ajoreitit Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksessä

 

Jalankulku-ja pyöräilyreitit Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksessä