Ylikulkusillan työt etenevät Santalahdessa – viikolla 13 Paasikiventien ja Rantatien alueelle uusia liikennejärjestelyjä

Raitiotieallianssi jatkaa ylikulkusillan rakentamista Santalahdessa valtatie 12:n eli Paasikiventien sekä Rantatien yli. Uusien työvaiheiden myötä alueella tulee viikolla 13 muutoksia liikenteeseen ja liikennejärjestelyjä tehdään viikon aikana useampana yönä.

Siltatyöt etenevät sillan valua varten tehtävien telineiden rakentamisella. Töiden vuoksi autokaistoja muokataan siten, että liikenne ohjataan kulkemaan rakenteilla olevan sillan telineaukoista sekä Paasikiventiellä että Rantatiellä. Telineaukkojen korkeus tulee Paasikiventiellä olemaan 4,4 metriä ja Rantatien puolella 4,2 metriä. Alueen opasteet tullaan muuttamaan niin, että ne vastaavat työvaiheen mukaisia liikennejärjestelyjä.

Myös jalankulku- ja pyöräilyreitit ohjataan kulkemaan samoista telineaukoista. Siltatyömaan kohdalla reitit kaventuvat hieman. Maaliskuun alussa Santalahdesta poistettiin lopullisesti käytöstä toinen keskustan suuntainen bussipysäkki (Venesatama 1009).

Liikennejärjestelyt kestävät loppuvuoteen 2021 saakka. Silloin uusi ylikulkusilta valmistuu ja entinen väliaikaiseksi kulkutieksi siirretty puinen ylikulkukäytävä voidaan purkaa.

Santalahden uusi ylikulkusilta tuo entistä leveämmän väylän jalankulkuun ja pyöräilyyn

Santalahden uudesta ylikulkusillasta tulee yli kaksi kertaa entistä leveämpi ja esteetön jalankulun ja pyöräilyn väylä Rantatien, Paasikiventien ja tulevan raitiotien yli. Uusi silta on enimmillään yli kahdeksan metriä leveä. Paasikiventien pohjoispuolella siltaramppi on hieman kapeampi, mutta tälläkin kohdalla lähes kuusi metriä leveä. Sillan Näsijärven puoleiseen kaarteeseen rakennetaan myös erillinen näköalatasanne, josta johtavat teräsportaat Tapahtumapuistoon.

Sillan kokonaispituus on lähes 150 metriä, ja se ulottuu Pispalanrinteen puolelta raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen. Silta on rakenteeltaan teräsbetoninen jatkuva laattasilta. Sillan alta tulee kulkemaan Rantatien ja Paasikiventien autoliikenne sekä tuleva raitiotie.