Hämeenkadun Tuulensuussa liikennejärjestelyt muuttuvat – henkilöautoilu päättyy Hämeenkadun länsipäässä

Hämeenkadun Tuulensuussa raitiotien rakentaminen siirtyy seuraavaan vaiheeseen, joka tuo uusia muutoksia liikennejärjestelyihin. Länteen päin kulkeva henkilöautoliikenne Tuulensuussa päättyy 3.8. klo 9.00.

Joukkoliikenne käyttää Tuulensuussa edelleen ajoradan pohjoisreunaa molempiin suuntiin, mutta henkilöautoliikenne Näsilinnankadun ja Hämeenpuiston välillä päättyy. Keskustorilta länteen päin ajettaessa kääntyminen Hämeenkadulta Näsilinnankadulle tulee jälleen mahdolliseksi. Näsilinnankatu palaa yksisuuntaiseksi Hämeenkadun ja Hallituskadun välille.

Näsilinnankatu suljetaan läpiajolta Kauppakadun ja Hämeenkadun välillä ja siitä tulee väliaikaisesti kaksisuuntainen. Bussien pysäköintiruutu Näsilinnankadun ja Hämeenkadun risteyksestä poistuu, mutta muuten pysäköinti kadun varrella ja kulku kiinteistöihin säilyy.

Kun Hämeenkadun läntisimmässä korttelissa Tuulensuussa ei enää sallita henkilöautoilua, ovat korvaavat reitit Hämeensillalta tultaessa Hämeenkatu – Näsilinnankatu – Satamakatu ja Hämeenpuiston suunnalta tultaessa Hallituskatu – Kuninkaankatu – Hämeenkatu

Hämeenkadulla Tuulensuussa jalkakäytävät ovat raitiotien rakentamisen ajan molemmin puolin käytössä, mutta ne kapenevat töiden ajaksi. Liiketiloihin on töiden aikana pääsy.

Liikennejärjestelyt Hämeenkadun länsipäässä 3.8. alkaen:

Hämeenkatu välillä Hämeenpuisto – Näsilinnankatu
● Henkilöautolla ajo kielletty.
● Bussi- ja taksiliikenne kadun pohjoisreunalla.
● Jalkakäytävät molemmin puolin käytössä, mutta normaalia kapeampina. Pääsy liiketiloihin ja asuntoihin varmistetaan.
● Kiinteistöjen huoltoliikenne Hämeenpuiston ja Näsilinnankadun kautta.

Hämeenpuiston risteysalue
● Hämeenpuistoa pohjoiseen ajettaessa kääntyminen vasemmalle Pirkankadulle ja oikealle Hämeenkadulle kielletty.

Näsilinnankatu
● Näsilinnankadun läpiajo Kauppakadun ja Hämeenkadun välillä kielletään. Katuosuudesta tulee kaksisuuntainen ja pysäköinti kadun varrella säilyy lukuunottamatta bussien pysäköintiruutua Näsilinnankadun ja Hämeenkadun risteyksessä
● Näsilinnankatu palautuu yksisuuntaiseksi etelän suuntaan Hämeenkadun ja Hallituskadun välillä. Kääntyminen Hämeenkadulta Näsilinnankadulle idän suunnasta sallittu, lännestä kielletty.

 

Jalankulku-ja pyöräilyreitit Hämeenkadun länsipäässä

 

Autoilun ajoreitit Hämeenkadun länsipäässä