Hämeensillalla jalankulkumuutoksia – Hatanpään valtatiellä bussipysäkki siirtyy

Hämeensillalla ja Hatanpään valtatiellä raitiotien kiveystyöt jatkuvat uusilla liikennejärjestelyillä viikosta 35 alkaen.

Viikolla 35 (24.8. alkaen) Hämeensillalle johtavat portaat Tempon talon kulmalta suljetaan kolmeksi päiväksi (24.-26.8.) Kohdalla tehdään kiveysten pohjia ja asennetaan uusi kiveys.

Tempon kiinteistön kulmalla sijaitsevat portaat Hämeensillalle suljetaan maanantaista keskiviikkoon 24.-26.8. kiveystöiden vuoksi

Viikolla 36 (31.8. alkaen) Hämeensillalle tulee kiveystöiden etenemisen myötä uusia liikennejärjestelyjä jalankulkuun. Hämeensillan pohjoispuolen jalankulkuväylä muuttuu työalueeksi, ja sillan länsi- ja itäpään portaiden välinen osuus on pois käytöstä noin viiden viikon ajan, syyskuun lopulle. Jalankulku ohjataan Hämeensillan eteläpuolelle Puisto-ravintolan kohdalle siirrettävän suojatien kautta. Myös ravintola Tillikan kohdalla on suojatie Hämeenkadun yli.

Hämeensillan jalankulkureitit muuttuvat viikolla 36

Viikolla 37 (7.9. alkaen) Hatanpään valtatiellä autoliikenne on suunniteltu siirrettäväksi Verkatehtaankadun ja Hämeenkadun välillä valmiiksi kivetyn raitiotien päälle eli ns. sekaliikennekaistalle. Hatanpään valtatien itäpuolella ryhdytään kiveämään Koskipuiston bussipysäkkialuetta, ja töiden vuoksi bussipysäkki ja odotustila tulevat siirtymään Haarlan palatsin edustalle, vajaat sata metriä etelän suuntaan. Myös suojatietä Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien liittymässä siirretään hieman Hämeenkadun suuntaan.

Kulku Otavalankadulta Hatanpään valtatielle on vielä toistaiseksi poikki, mutta yhteys on tarkoitus palauttaa käyttöön heti töiden salliessa, viimeistään viikolla 36. Kulkuyhteys Otavalankadun tunneliin on koko ajan käytössä.