Hatanpään valtatiellä uusia työvaiheita ja muutoksia jalankulkuun

Hatanpään valtatien itäreunassa Verkatehtaankadun ja Otavalankadun välillä aloitetaan kiveystöiden tekeminen. Samaan aikaan Otavalankadun tunnelin vedeneristystyöt jatkuvat seuraavaan vaiheeseen ja uusi työvaihe tuo mukanaan muutoksia jalankulkuun.

Otavalankadun ja Hatanpään valtatien risteysalueen osuus kaivetaan auki. Uusi vedeneristys rakennetaan tunnelin kannen päälle sekä Ratinanlinnan rakennuksen seinustalle. Samassa yhteydessä rakennetaan kaapelireitit valmiiksi.

Kulku Otavalankadulta Hatanpään valtatielle on poikki viikkojen 31-34 ajan, mutta kulku tunneliin säilyy. Otavalankadun sisäänkäynnin hissi on myös pois käytöstä töiden aikana. Jalankulku siirretään samalla kadun länsireunalle. Kulku liikkeisiin ja kiinteistöihin järjestetään pohjoisesta ja etelästä Verkatehtaankadun ja Suvantokadun suunnasta.

Kiveystyöt alkavat viikolla 30 ja jatkuvat aina viikolle 37 saakka. Työt aloitetaan Verkatehtaankadun päästä ja etenevät järjestyksessä kohti Suvantokatua. Uutta jalankulkureittiä avataan sitä mukaan, kun kiveystä saadaan valmiiksi.

Järjestelyillä pyritään toteuttamaan työ mahdollisimman nopeasti jalankulkijoiden ja työntekijöiden turvallisuuden takia. Hatanpään valtatien raitiotietöiden aikana huoltoajo yrityksiin ja kiinteistöihin varmistetaan jokaisessa vaiheessa.

 

Kulku Otavalankadulta Hatanpään valtatielle on poikki viikkojen 31-34 ajan, mutta kulku tunneliin säilyy.