Hatanpään valtatien raitiotietöistä bussipysäkkimuutos linja-autoaseman kohdalla – Verkatehtaankadun pysäköintiin suunnitteilla muutoksia

Hatanpään valtatiellä raitiotietyöt etenevät suunnitellusti, ja niistä aiheutuu muutamia uusia liikennejärjestelyjä lähiviikoille.

Linja-autoaseman kohdalla tehdään raitiotien rakentamiseen liittyvien putkireittien siirtoa. Viikolla 7 linja-autoaseman bussipysäkkiin (0522) tulee töiden vuoksi muutoksia, kun pysäkin odotusaluetta siirretään Vuolteenkadulle päin. Pysäkkikatosta ei vielä tässä vaiheessa siirretä, mutta se on toistaiseksi pois käytöstä. Pysäkkikatos siirretään väliaikaisen odotusalueen kohdalle myöhemmin. Pysäkkimuutokset ja työt tällä kohdalla kestävät muutaman viikon ajan.

Otavalankadun jalankulkuyhteys Hatanpään valtatieltä Aleksanterinkadulle joudutaan pitämään suljettuna vielä noin kahden viikon ajan, alkuperäisen arvion mukaan kulkuväylä oli tarkoitus avata 5.2. Syynä on, että Tampereen Vesi uusii osan Otavalankadun suuntaisesta vesijohdosta samassa kaivannossa kuin raitiotien kaapelireitit on rakennettu. Alue on aidattu ja jalankulkua opastetaan risteyskohdissa ja tulosuunnissa kiertoreiteille. Yhteydet Otavalankadun tunneliin, alueen yrityksiin ja kiinteistöihin säilyvät ennallaan töiden aikana.

Reittimuutos Otavalankadun sulkemisen aikana
Reittimuutos Otavalankadun sulkemisen aikana

Verkatehtaankadun kadunvarsipysäköintiin on tulossa muutoksia viikolta 8 (17.2. alkaen). Hatanpään valtatien ja Aleksanterinkadun väliltä poistetaan puolet eli kahdeksan pysäköintipaikkaa. Paikkoja poistetaan molemmin puolin katua siten, että huoltoajo ja pysäköinti onnistuu jatkossakin kadun molemmilla puolilla. Välille jää edelleen kahdeksan pysäköintiruutua.

Verkatehtaankadulta, Hatanpään valtatien ja Aleksanterinkadun väliltä, poistetaan kahdeksan pysäköintiruutua
Verkatehtaankadulta, Hatanpään valtatien ja Aleksanterinkadun väliltä, poistetaan kahdeksan pysäköintiruutua

Pysäköintipaikkojen poistamisella varmistetaan, että suurikokoiset huoltoajoneuvot ja varsinkin Hotelli Ilvekseltä poistuvat tilausajobussit mahtuvat sujuvammin liikennöimään Kyttälän alueella. Raitiotietöiden aikana Hotelli Ilveksestä ainoa mahdollinen reitti tilausajoliikenteelle on Verkatehtaankadun kautta. Vaikka pysäköintiä poistetaan katuosuudelta, huoltoajo toimii edelleen molemmin puolin Verkatehtaankatua. Myös pysäköintipaikkoja jää molemmille puolille.