Hervannan valtaväylälle uusia liikennejärjestelyjä jalankulkuun ja pyöräilyyn raitiotietöistä

Hervannan valtaväylällä tulee käyttöön raitiotien rakentamiseen liittyviä liikennejärjestelyjä jalankulkijoille ja pyöräilijöille viikolla 49 (4.12. alkaen).

Valtatie 9:n ja Pehkusuonkadun välillä, Vackerinpuiston alueella sijaitseva Suutalanraitin pyöräilyreitti suljetaan ja pyöräily ohjataan lännemmäksi kiertoreitille. Kiertoreitit tullaan maastossa opastamaan erillisillä kylteillä ja työmaa-alue rajataan aidoilla ja sulkupuomeilla.

Pehkusuonkadun ja Kanjonin välillä nykyinen yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä siirretään töiden ajaksi Hervannan valtaväylän varteen ja erotetaan ajoradasta betonielementtikaiteella. Piennarta levitetään siten, että pyöräily ja jalankulku mahtuvat osuudelle turvallisesti. Alueen bussipysäkit säilyvät entisillä paikoillaan, mutta niille kulku muuttuu hieman.

Korkinmäessä sijaitsevalle Suutalanahteelle on rakennettu Hervannan valtaväylältä työmaaliittymä, jolla pyritään ehkäisemään Suutalanahteen asuinalueen työmaaliikennekuormaa tulevien töiden aikana. Tampereelta Hervannan suuntaan kulkeva liikenne pysäytetään liikennevaloilla aina Hervannan suunnasta tulevan työmaaliikenteen kaistanylityksen ajaksi.

Hervannan valtaväylän varressa aloitetaan louhintatöitä ensi vuoden alussa. Valtatie 9:n ja Kanjonin sillan välillä tehdään maanrakennustöitä. Suutalanahteen kohdalta kaivetaan pois pehmeitä maita, ja aluetta täytetään etelämpää Hervannan valtaväylän varrelta louhitulla kivellä. Louhintatöiden alkamisesta ja liikennevaikutuksista tiedotetaan töiden käynnistyessä alueella asuvia ja toimivia tarkemmin erikseen.

Jalankulku-ja pyöräilyreitit Vt 9:n ja Pehkusuonkadun välillä

 

Jalankulku-ja pyöräilyreitti Hervannan valtaväylän varressa Pehkusuonkadun ja Kanjonin välillä