Hervannan valtaväylälle valmistellaan liikennejärjestelyjä talven louhinta- ja maanrakennustöihin

Tulevana talvena Hervannan valtaväylällä tehdään valtatie 9:n ja Kanjonin sillan välillä maankaivua ja louhintaa. Suutalanahteen kohdalta kaivetaan pois pehmeitä maita, ja aluetta täytetään etelämpää Hervannan valtaväylän varrelta louhitulla kivellä. Louhinta ja maanrakennustöiden vuoksi Hervannan valtaväylälle valmistellaan liikennejärjestelyjä ja väliaikaisia työmaaliittymiä. Myös jalankulku-ja pyöräilyreitteihin tulee muutoksia.

Korkinmäessä sijaitsevalle Suutalanahteelle tehdään työmaaliittymä, jolla voidaan rauhoittaa Suutalanahteen asuinalueen liikennettä töiden ajaksi. Liikennejärjestelyjen valmistelu ja liittymän rakentaminen on alkanut viikolla 44, mutta varsinaiset liikennejärjestelyt otetaan käyttöön vasta myöhemmin talvella. Liittymän rakentamistyöt saattavat marraskuun aikana ajoittain vaikuttaa Hervannan valtaväylän kaistajärjestelyihin.

Valtatie 9:n eteläpuolella sijaitsevan Vackerinpuiston alueella aloitetaan viikolla 45 talven aikana tehtävien maanrakennustöiden valmistelu. Lisäksi lähiviikkoina käynnistyvät Vt 9:n ylittävän sillan rakentamistyöt, joista aiheutuu myös liikennejärjestelyjä Vt 9:n liikenteeseen. Suutalanraitin pyöräilyreitti tullaan myöhemmin varsinaisten maanrakennustöiden alkaessa sulkemaan ja pyöräily ohjataan silloin lännempänä sijaitsevalle kiertoreitille. Kiertoreitit tullaan maastossa opastamaan erillisillä kylteillä.

Pehkusuonkadun ja Kanjonin välillä aloitetaan lähiviikkoina maanrakennustöitä ja alueelle valmistellaan töiden edellyttämiä liikennejärjestelyjä marraskuun aikana. Hervannan valtaväylältä tehdään myös työnaikaisia liittymiä työmaa-alueelle. Alueella aloitetaan louhintatyöt ensi vuoden alussa. Niiden alkamisesta ja liikennevaikutuksista tiedotetaan töiden käynnistyessä alueella asuvia ja toimivia tarkemmin erikseen.

Louhinta-ja maankaivutöillä valmistellaan tulevaa raitiotien ratapohjaa Hervannan valtaväylän viereen. Liikennejärjestelyistä ja louhintatöistä tiedotetaan töiden edetessä.