Raitiotien rakentamisesta liikennejärjestelyjä Sammonkadun ja Kaupinkadun liittymään

Raitiotien rakentaminen tuo uusia liikennejärjestelyjä Sammonkadulle Kaupinkadun liittymään viikon 45 aikana. Liittymässä siirretään jätevesiviemäriä, jonka vuoksi Sammonkadun ja Kaupinkadun eteläpuolen välinen autoliikenne on kokonaan estetty. Jalankulkijat ja pyöräilijät opastetaan työmaan ohi kiertoreittiä. Työt liittymäalueella kestävät arviolta kuukauden.

Ensimmäisessä vaiheessa liittymän länsipuolella sijaitseva suojatie on suljettu. Töiden edetessä suojatie palautetaan käyttöön ja idän puoleinen suojatie suljetaan. Liittymän vieressä sijaitsevaan K-markettiin on pääsy Kaupinkadun eteläpuolen kautta. Sammonkatu 26:n kohdalla sijaitseva pysäkki (4504) siirtyy Kaalamonaukion pysäkin (4502) kohdalle, kun Kaupinkadun liittymä suljetaan. Siirron tarkasta ajankohdasta tiedotetaan pysäkillä ja Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuilla.

Kaupinkadun eteläpuolelle ajoreitti lännen suunnasta on töiden aikana Kaalamonaukion kautta. Idän suunnasta Kaupinkadun eteläpuolelle pääsee Sammonkadulta Sarvijaakonkadun liittymästä Takojankadun ja Kalevantien kautta.

Kaupinkadun lisäksi myös Tursonkadun liittymä on vielä suljettuna noin kuukauden. Sarvijaakonkadun ja Kaalamonaukion liittymät ovat jälleen käytössä. Lännen suunnasta ajoreitti Tursonkadulle on Kalevan puistotie–Salhojankatu–Kalevantie–Takojankatu. Idän suunnasta reitti Sammonkadulta on Sarvijaakonkatu–Takojankatu.

Liikennevalot Sammonkadun ja Kaupinkadun liittymässä ovat töiden ajan käytössä mutta Tursonkadun ja Sammonkadun risteyksessä pois käytöstä. Työmaiden vaikutusalueella ajoneuvoliikenteen enimmäisnopeus on 30 kilometriä tunnissa.

 

Jalankulku-ja pyöräilyreitit Kaupinkadun liittymän ollessa suljettuna

 

Ajoreitit Tursonkadulle ja Kaupinkadulle