Hervannan valtaväylän ylittävällä ratasillalla rakennetaan raitiotietä juhannuksena – töitä tehdään myös öisin

Raitiotieallianssi urakoi Hervannan valtaväylän ylittävällä ratasillalla raitiotietä perjantaista juhannusaatosta klo 12 alkaen sunnuntaihin klo 12 saakka ympäri vuorokauden. Juhannuksen aikana tehdään pontitusta ja paalutetaan Vuohenojan alikulkusiltaa, jonka päällä kulkee Tampere–Orivesi–Jyväskylä-rata.

– Teemme juhannuksena töitä ympäri vuorokauden, kun junaliikenne Tampereen ja Jyväskylän välillä on keskeytetty ratatöiden vuoksi. Junaliikenteen katkon aikana pystymme tekemään useita työvaiheita, jotka pitäisi muuten jaksottaa pidemmälle ajalle. Tämä taas toisi alueelle enemmän yötöitä, sillä Tampere–Orivesi–Jyväskylä-rata on vilkkaasti liikennöity, ja radalla ja sen vieressä voi työskennellä ainoastaan öisin, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Mikko Nyhä selvittää.

Sillan pontitustyöt alkavat juhannusaattona noin klo 15 maissa ja jatkuvat juhannuspäivän aamuun. Kaikkiaan työt kestävät juhannussunnuntaina puoleen päivään. Töistä aiheutuu melua ja tärinää, mutta ne eivät vaikuta liikenteeseen Hervannan valtaväylällä eivätkä pyöräilyn ja jalankulun reitteihin.

 

Hervannan valtaväylän ylittävällä ratasillalla tehdään raitiotien rakentamistöitä juhannuksena