Hervannan valtaväylän ylittävän Laulunsillan sulku jatkuu raitiotien rakentamistöiden vuoksi edelleen

Hervannan valtaväylän ylittävä pyöräily- ja jalankulkutie Laulunsilta suljettiin 5.kesäkuuta. Silta oli aikomus pitää suljettuna enintään kahden viikon ajan, mutta suunnitelmien ja lähtötietojen tarkentuessa on todettu, että silta on pidettävä edelleen suljettuna.

Sillan toista päätä muokataan siten, että raitiovaunu mahtuu kulkemaan sillan alta. Useita työvaiheita joudutaan ennakkoarvioista poiketen tekemään sillan kannelta, eikä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden ole tämän vuoksi mahdollista käyttää siltaa töiden aikana. Työt sillalla jatkuvat ainakin kesän ajan.

Laulunsilta sijaitsee Turtolan ja Muotialan alueella. Lähin Hervannan valtaväylän ylittävä silta on Nekalantien ja Sotilaankadun yhdistävä Kokin risteyssilta, joka on pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käytössä. Heinäkuussa Kokin sillallekin on tulossa liikennejärjestelyjä, mutta pyöräilyn ja jalankulun käytössä on aina toinen puoli sillasta. Myös raitiotien töiden vuoksi suljettuna ollut Turtolan alikulkusilta tullaan avaamaan pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttöön lähiviikkoina.

Raitiotieallianssin sivuilta löytyy kartta pyöräily-ja jalankulkureiteistä Turtolan ja Muotialan alueella sekä Hervannan ja Kalevan välillä.

 

Jalankulku- ja pyöräilyreitit Laulunsillan sulkemisen aikana

 

Kokin risteyssillan (Nekalantie ja Sotilaankatu) pyöräily-ja jalankulkureitit