Itsenäisyydenkadulla viimeiset työvaiheet raitiotien rakentamisessa

Itsenäisyydenkadulla aloitetaan toukokuussa raitiotien rakentamisen viimeisiä työvaiheita.

Itsenäisyydenkadun rautatietunnelin suojakatos on valmistunut, ja siihen asennetaan raitiotien sähköratarakenteita lähiviikoilla. Suojakatos rakennettiin, jotta raitioliikennettä ei tarvitse keskeyttää siinä vaiheessa, kun rautatiesilta tulevaisuudessa uusitaan.

Viikoilla 19 ja 20 eli toukokuun alussa Itsenäisyydenkadulla siistitään viheralueita ja asennetaan puiden istutuskehikkoja sekä istutetaan viimeiset katupuut. Puut istutetaan Salhojankadun liittymän kohdalle.
Itsenäisyydenkadulla maan alla sijaitsevan raitiotien sähkönsyöttöaseman ympäristöä ja pintarakenteita viimeistellään myös toukokuussa.

Itsenäisyydenkadun, Rautatienkadun ja Hämeenkadun liittymässä asennetaan parhaillaan nupukiviä asema-aukiolla, ja kivityöt valmistuvat toukokuun lopulla. Liittymäalueella tullaan myöhemmin vielä asentamaan liikennemerkkejä, tekemään lopullisia pinta-asfaltointeja, korjaamaan kaivojen kansia sekä asentamaan muuta kadun kalustusta.

Toukokuun puolivälistä alkaen Itsenäisyydenkadulla, Aaltosenkatu–Salhojankatu-osuudella, uusitaan kadun reunakiviä. Samalla tasataan jalankulku- ja pyöräilyväylää. Näistä töistä voi ajoittain aiheutua pieniä liikennejärjestelyjä ja kulkuväylien sekä ajokaistojen kaventumista. Tarvittaessa muutoksia tehdään yötöinä.

Itsenäisyydenkadulla alkavat viimeiset työvaiheet toukokuussa
Itsenäisyydenkadulla alkavat viimeiset työvaiheet toukokuussa

Itsenäisyydenkadulla sijaitsevaa Sammonaukion raitiopysäkkiä muokataan kesäkuusta alkaen. Pysäkin pintakiveyksiä muutetaan vielä nykyistä paremmin hulevesiä johtavaksi. Pysäkki viimeistellään ja kivetään lopulliseen malliin heinäkuussa, kun sille asennetaan raitiopysäkkikatokset. Heinäkuun aikana tehdään myös Itsenäisyydenkadun lopullisia asfaltointeja, jonka jälkeen katuosuus on raitiotietöiden osalta valmis.