Kadunrakennustyöt keskustassa etenevät – uusia jalankulkualueita valmistuu

Raitiotieallianssin toteuttamat kadunrakennustyöt Hämeenpuistossa, Hämeenkadulla ja Rautatienkadulla etenevät hyvin aikataulussaan. Jalankulkijoiden käyttöön tulee uusia katutiloja viikolla 24.

Hämeenpuistossa, pääkirjasto Metson edustalla, ovat uuden suojatien ja saarekkeiden kiveystyöt edenneet suunnitellusti. Maanantaina 8.6. autoliikenteen ajolinjoihin on tehty pieniä muutoksia, kun suojatien kiveystyöt etenevät. Samoin viikolla 26 eli kesäkuun lopulla ajolinjoja muutetaan vielä hieman suojatien kiveystöiden loppuunsaattamiseksi. Uusi suojatie lopullisella paikallaan otetaan käyttöön heinäkuun aikana.

Hämeenkadun länsipäässä Kuninkaankatu–Aleksis Kiven katu- osuudella kadun pohjoispuolella kiveystyöt ovat lähes valmiit. Pysäkkialueen kiveystyöt viimeistellään pysäkkikatosten asentamisen jälkeen. Kiveystyöt jatkuvat suunnitellusti Hämeenkadulla Sokoksen edustalla.

Kuvassa tehdään kivitöitä Hämeenkadun länsipäässä kadun eteläpuolella
Hämeenkadun länsipäässä kiveystyöt etenevät suunnitellusti kadun eteläpuolella

Keskustorilla tehdään parhaillaan bussipysäkkitaskujen ja odotusalueiden kivitöitä.

Hämeenkadun itäpäässä kadun pohjoispuolella, Koskikatu–Pellavatehtaankatu–Aleksanterinkatu-osuudella, on uusi katukiveys valmistunut jalkakäytäväalueella, ja jalankulkijoille saadaan osuuden valmistumisen myötä lisää tilaa. Kiveystöitä jatketaan pyörätie-, pysäkki- ja kalustealueella.

Rautatieaseman edustalla Hämeenkadun liittymäalueen nupukiveystyöt raitiotien osuudella ovat myös valmistuneet.