Kalevan raitiotietöissä välietappeja – Teiskontien suojateitä ja bussipysäkkejä lopullisille paikoilleen

Kalevassa tehtävät raitiotietyöt etenevät ja tuovat muutoksia liikenteelle ja joukkoliikenteen pysäkeille viikoilla 43 ja 44.

Teiskontien raitiotiehen liittyvät maanrakennustyöt ovat valmistumassa ja osa kadun suojateistä ja bussipysäkeistä siirretään lopullisille paikoilleen seuraavasti:

  • Teiskontien bussipysäkit 5003 ja 5004 siirtyvät takaisin omille paikoilleen Ilmarinkadun risteyksessä Teiskontien molemmille puolille keskiviikkona 31.10.
  • Teiskontien ylittävä suojatie Uimalankadun ja Ilmarinkadun risteyksessä saadaan avattua liikennevalo-ohjattuna lähiviikkoina.

Väliaikainen suojatie Sammonaukion ja Liisanpuiston välissä siirtyy viikolla 44 noin 100 metriä kohti itää. Suojatie on Teiskontiellä ainut ilman liikennevaloja oleva suojatie talven aikana, mutta se varustetaan hidastetöyssyin.

Myös Sammonkadulla työt etenevät kohti risteysalueiden valmistumista. Tursonkadun liittymässä sijaitsevaa suojatietä siirretään perjantaina 26.10. vielä noin 150 metriä itään risteyksen itäpuolelle. Tursonkadun liittymä on tarkoitus avata autoliikenteen läpiajettavaksi lähiviikkoina. Myös Kaupinkadun ja Väinämöisenkujan liittymät avataan autoliikenteelle loppuvuoden aikana.

Sammonkadun ja Rieväkadun liittymässä työt ovat edenneet hyvin kiintoraidelaatan osalta, ja risteys palautetaan ennalleen asfaltointien jälkeen viikolla 44.