Nekalantien ja Sotilaankadun yhdistävällä Kokin risteyssillalla uusia liikennejärjestelyjä ja kulkureittejä

Hervannan valtaväylän ylittävälle, Nekalantien ja Sotilaankadun yhdistävälle Kokin risteyssillalle tulee uusia liikennemuutoksia viikolla 36. Työt muuttuvat sillan eteläreunalle ja töiden aikana sillan toinen ajokaista on edelleen suljettuna. Autoliikennettä sillalla ohjataan vuorotellen kumpaankin suuntaan liikennevalojen avulla. Liikennejärjestelyt sillalla kestävät vielä noin kuukauden.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit kiertävät uuden työvaiheen aikana sillan pohjoispuolelta. Jalankulun ja pyöräilyn ylityspaikat Kokin sillalla ovat nykyiset, ja suojateille on saarekkeisiin asennettu betoniporsaita turvaamaan ylitystä. Suojateille tehdään lisäksi koroketöyssyt sillan puoleisille reunoille. Liikennejärjestelyjen muuttuessa suojateille tulee myös opastajia turvaamaan koululaisten tienylitystä muutamaksi päiväksi. Opastajat tunnistaa oranssista turvaliivistä.

Kokin siltaa muokataan siten, että raitiovaunu mahtuu kulkemaan sillan alta. Samalla sillan rakenteita uusitaan.

Laulunsilta käyttöön syksyllä

Hervannan valtaväylän ylittävä pyöräily- ja jalankulkutie Laulunsilta saadaan tämänhetkisen arvion mukaan käyttöön lokakuussa. Silta suljettiin kesän alussa raitiotien rakentamistöiden vuoksi.

Laulunsillan toista päätä muokataan siten, että raitiovaunu mahtuu kulkemaan sillan alta. Työkohde on haastava ja useita työvaiheita joudutaan tekemään sillan kannelta. Turvallisuussyistä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden ei ole mahdollista käyttää siltaa töiden aikana. Katso video Laulunsillan työvaiheista työmaapäällikön kertomana.

Myös Laulunsilta sijaitsee Turtolan ja Muotialan alueella. Lähin Hervannan valtaväylän ylittävä silta on Nekalantien ja Sotilaankadun yhdistävä Kokin risteyssilta. Turtolan alikulkusilta avattiin pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden käyttöön heinäkuussa.

Raitiotieallianssin sivuilta löytyy kartta pyöräily-ja jalankulkureiteistä Turtolan ja Muotialan alueella sekä Hervannan ja Kalevan välillä.

 

 

Jalankulku-ja pyöräilyreitit Kokin sillalla