Paasikivenkadulla aloitetaan sepeliradan tuentatyöt

Paasikivenkadulla tehdään raitiotien sepeliradan viimeistelyä ja sepeliradalla aloitetaan tuentatyöt viikolla 37. Sepeliradan tuentaa ja raiteen oikaisua tehdään kiskoilla liikkuvalla raiteentuentakoneella torstaista maanantaihin 15.-19.9. päiväaikaan. Kone siirretään kiskoille keskiviikon ja torstain 14.-15.9. välisenä yönä Sepänkadulta, jonka aikana liikennettä pysäytetään tarvittaessa hetkellisesti Sepänkadun alueella. Tuentatöistä aiheutuu melua lähiympäristöön. 

Raiteentukemiskone vaikuttaa Rantatiellä liikkuessaan ajoittain Santalahden keskustan suunnan bussipysäkille (1007) kulkuun. Rantatieltä pysäkille johtavaa kulkusiltaa joudutaan muutamia kertoja päivässä nostamaan pois käytöstä noin 5-10 minuutin ajaksi, kun kone kulkee kohdan ohi. Tällöin Rantatieltä pysäkille pääsee murskepintaista kulkuväylää pitkin. Raiteita ylittäessä on hyvä noudattaa varovaisuutta. Kulkusilta palautetaan paikoilleen aina tukemistöiden päätyttyä. 

Raiteentukemiskone kulkee kiskoilla ja nostaa sekä oikoo raidetta samalla tiivistäen raiteen sepelitukikerrosta. Tuenta varmistaa radan geometrian ja kantavuuden eli tukemiskone asettaa kiskot oikeaan linjaan ja korkeuteen. Kone etenee tuentaa tehden 100-200 metriä tunnissa. Koneen pituus on reilut 13 metriä ja painoa sillä on vajaat 40 tonnia. 

Raitiotien päällysrakennetyöt Sepänkadun ja Santalahden välillä valmistuvat sepeliradan tukemisen myötä lokakuussa. Sepänkadulla raidetta on asennettuna 481 metriä, Paasikivenkadulla noin 900 metriä ja Rantatiellä 597 metriä. Rantatielle tehdään vielä syksyn aikana tulevan nurmiradan multausta ja kylvöjä.