Paasikivenkadun eteläpuolen uusi jalankulku- ja pyöräväylä avataan käyttöön

Paasikivenkadun eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylä on valmistunut ja se avataan käyttöön perjantaina 7. heinäkuuta. Uusittu väylä avaa suoran yhteyden Sepänkadun sillalta Rantatielle sekä Tiporaitin kautta Tipotielle.

Paasikivenkadun uuden väylän alkuosa Sepänkadun sillalta Paasikivenkadulle on yhdistetty jalankulku- ja pyöräväylä. Mäessä reitti jatkuu eroteltuna väylänä, jossa jalankulku ja pyöräily kulkevat omilla kaistoillaan. Jalankulku- ja pyöräväylältä on yhteys myös Tipotielle Tiporaitin kautta. Paasikivenkadun länsipäässä väylä jatkuu Rantatielle, jossa pyöräily siirtyy ajoradalle. Paasikiventien ylittävälle Santalahden rantasillalle on toistaiseksi työnaikainen porrasyhteys Rantatieltä. Sillalle pääsee Rantatien puolelta myös hissillä. Paasikiventien pohjoispuolelta eli Näsijärven puolelta on sillalle esteetön reitti.

Sepänkadun itäpuolella sijaitsee eroteltu jalankulku- ja pyöräilyväylä katusuunnitelmien mukaisesti, ja kadun länsireunassa kulkee jalankulkuväylä. Sepänkadulta on pyöräily- ja jalankulkuyhteydet Santalahden suuntaan Paasikivenkadun molemmilla puolilla.  

Jalankulku- ja pyöräväylä avaa suoran yhteyden Sepänkadun sillalta Rantatielle ja Tiporaitille. Kuva: Wille Nyyssönen

Valmistuneella osuudella uusittu jalankulun ja pyöräilyn väyliä yli 2,7 kilometriä

Pyynikintorin ja Santalahden välillä on uusittu jalankulku- ja pyöräväyliä Pirkankadulla, Sepänkadulla, Paasikivenkadulla ja Rantatiellä. Yhteensä uusia väyliä on tehty yli 2,7 kilometriä. Ensimmäisenä, syksyllä 2021, valmistui Paasikivenkadun pohjoispuolen eroteltu jalankulku- ja pyöräväylä. Sepänkadun ja Rantatien katuosuudet valmistuivat viime syksynä.

Paasikivenkadun jalankulku- ja pyöräväylät ovat uusittu tien molemmin puolin. Kuva: Wille Nyyssönen